Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het is zo ver: Van de Beek blijft Ajacied, maar is niet langer Ajax-speler

Het hoge woord is eruit: de transfer van Donny van de Beek naar Manchester United is rond. Zelfs kogeltje rond. Het is officieel. Voor een transfersom van in eerste instantie 39 miljoen euro verruilt Van de Beek 'zijn' Ajax voor Man Utd. Donny is en blijft Ajacied, maar draagt niet langer het shirt van Ajax.

02 september 2020 - 18:49
donnydefmanutdcar
Donny volgt onder meer Ziyech richting de Premier League. Succes man! © Pro Shots

Er zijn niet veel spelers die het stempel Ajacied verdienen. Sommigen zijn hooguit speler van Ajax, maar bij Donny is dat anders. Heel anders... Donny was, is en blijft Ajacied. Dat kan ook niet anders, als kind van de club.

Het stond in de sterren geschreven dat de 23-jarige ooit zou uitvliegen, want daarvoor is hij veel te goed en dus interessant. Vroeg of laat slaat er iemand toe en met Man Utd heeft hij een prachtige nieuwe club. Misschien ook wel een club die beter bij hem past dan Real Madrid.

Er is 39 miljoen euro gemoeid met het afkopen van het contract van Van de Beek. Dit bedrag kan nog een miljoentje of 5 oplopen door het vrijspelen van bepaalde bonussen. Meestal pakt Ajax de onderhandelingen over bonussen zo aan dat het in principe niet fout kan lopen. Dat zal nu ook gelden.

“Ik kan amper onder woorden brengen hoe blij ik ben om voor een club te mogen voetballen met zo'n ongekende staat van dienst,” reageert Van de Beek via de kanalen van zijn nieuwe werkgever. “Ik wil iedereen bij Ajax onwijs bedanken. Ik ben hier opgegroeid en zal voor altijd een speciale band met de club blijven houden.”

“Ik ben er nu klaar voor om een volgende stap te zetten in mijn loopbaan en op het allerhoogste niveau te presteren. De standaard bij Man Utd is ongekend hoog en ik kan niet wachten om tussen al die andere fantastische middenvelders te mogen staan. Ik wil er met mijn kwaliteiten iets aan toevoegen.”

De verwachting is dat Van de Beek bij Man Utd nummer 34 gaat dragen. Dit uiteraard als eerbetoon aan zijn boezemvriend Abdelhak Nouri. Verdere uitleg is overbodig. Vanwege de interlands staat een 'echte' presentatie bij Man Utd voor een later moment gepland. Dat zie je ook aan de tekeningen die zijn gebruikt bij de aankondiging van zijn komst.

https://twitter.com/ManUtd/status/1301196435644444673

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >