Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie Nouri: 'Donny met rugnummer 34 geeft extra lading'

We hoeven niemand uit te leggen wat Abdelhak Nouri voor Donny van de Beek betekent en andersom. Het wekt dan ook geen verbazing dat Donny in Manchester wil spelen met rugnummer 34. Hij vroeg de vader van zijn vriend wel om toestemming.

03 september 2020 - 08:41
beek-nouri-1200
Van de Beek vroeg toestemming om te mogen spelen met rugnummer 34. © Pro Shots

“Donny heeft mij gebeld,” vertelt vader Mohammed Nouri aan de NOS. “Hij vroeg of ik het goed vond dat hij met rugnummer 34 gaat spelen. Ik heb gezegd dat hij dat moet doen. Ik kan daar alleen maar trots op zijn. Het is een mooi gebaar en superbijzonder voor ons.”

Veel spelers gingen Van de Beek al voor met het kiezen van rugnummer 34, maar gezien de band tussen de twee maatjes, is het extra mooi. Volgens de vader van Nouri is zijn zoon ook onwijs trots op de stap die Van de Beek maakt.

“Nouri reageerde blij. Als hij de naam of stem van Donny hoort, worden zijn ogen groot en kijkt hij gelijk op. Hij was ook emotioneel. Dat zag je direct. Aan zijn gezichtsuitdrukking. We zijn blij en emotioneel tegelijk, want alles komt naar boven. Donny en Abdelhak zijn boezemvrienden. Een echte vriendschap is het.”

Broer Mo Nouri spreekt ongeveer dezelfde woorden als zijn vader. “Ik had er eerst geen woorden voor. Nu ben ik dankbaar en ontzettend trots.” Oudste broer Abderrahim vult aan: “Natuurlijk kozen al heel veel spelers voor rugnummer 34, maar bij Donny brengt dat een extra lading met zich mee. Er komt meer bij kijken. Zij hebben een speciale band.”

Het zijn mooie woorden. Hele mooie woorden. Woorden die Van de Beek ook over had richting Ajax en alle mensen bij de club. En ook de supporters vergat de middenvelder niet in zijn dankwoord op Instagram, waarbij hij al poseert in het shirt van Man Utd.

“Na dertien jaar zeg ik gedag tegen deze prachtige club. Vanaf het eerste moment voelde Ajax altijd als mijn thuis. De club speelde een grote rol in mijn ontwikkeling als speler en als mens,” start Van de Beek zijn betoog.

“Ik wil mijn familie, teamgenoten en iedereen die deze stap mogelijk heeft gemaakt bedanken. We delen speciale herinneringen en goede en slechte momenten. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, maar de club en zeker de fans hebben altijd een speciale plek in mijn hart. Ik blijf Ajax volgen en ooit komen we elkaar weer tegen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >