Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de betere berichten: Blind traint weer volledig mee!

Kijk, zulk nieuws horen we graag! Daley Blind is vrijgegeven door de medici en mag de training hervatten. Sterker nog, de verdediger traint alweer een aantal dagen mee. De uitslagen van de onderzoeken zijn positief.

08 september 2020 - 16:02
Blindmagtrainencar 1024X683
Dit beeld zien we binnenkort gelukkig terug! © Pro Shots

We kregen al enkele aanwijzingen dat Blind weer actief was op het trainingsveld, niet in de laatste plaats omdat hij vrijdag werd gespot in een Instagram-post van de club. Wij doen echter niet aan speculeren en wilden afwachten tot het goede nieuws werd bevestigd. Dat moment is nu.

Ajax gaf dinsdag tegen het einde van de middag een update vrij over de status van Blind, die tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC (1-0) halsoverkop werd gewisseld nadat zijn ICD had ingegrepen. Die is geplaatst na het ontstoken raken van zijn hartspier.

De ICD is het kastje dat de dertigjarige uit voorzorg onder de huid bij zich draagt en ingrijpt bij hartritmestoornissen. Blind gaf al kort na het voorval aan zich oké te voelen, al duurde het even voordat het licht weer officieel op groen werd gezet.

Blind miste een tweetal interlands van het Nederlands elftal, maar kon ondertussen op De Toekomst wel zijn conditie op peil houden. Het goede nieuws is inmiddels bevestigd en het kind van de club kan weer verder voetballen alsof er nooit iets aan de hand is geweest.

Aangezien Blind weer volle bak mag trainen en niet zo gek lang was uitgeschakeld, zou het zomaar kunnen dat hij van de partij is als Ajax het zondag opneemt tegen Sparta. Hierover volgt in aanloop naar de ouverture van de competitie ongetwijfeld meer nieuws.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >