Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind voelt zich goed, maar over consequenties valt nog niets te zeggen

De zorgeloze voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen is plotseling verre van dat. Daley Blind lag tien minuten voor het einde van het oefenduel met Hertha BSC (1-0) op het gras en dan maak je je automatisch zorgen. Erik ten Hag bevestigde naderhand dat zijn ICD was afgegaan.

25 augustus 2020 - 21:51
blindhartherthacar
Blind wandelde even later naar de kleedkamer en nu is het afwachten. © Pro Shots

Van paniek was weliswaar geen sprake, maar toch schrik je als een Ajacied ineens naar de grond gaat zonder dat er een tegenstander in de buurt is. En dat is precies was Blind overkwam. Er kwamen direct twee verzorgers toegesneld, die gelukkig kalmte bleven uitstralen.

De ergste schrik werd daarmee weggenomen onder de 6000 supporters op de tribunes en de vele tv-kijkers, maar toch... Blind stond vervolgens op en liep op eigen kracht naar de kleedkamer, waarna het wachten werd op een officiële reactie vanuit de club.

Die reactie kwam in eerste instantie via Ten Hag. “Zijn ICD ging af, dus het was duidelijk dat hij gewisseld moest worden,” vertelde de trainer tijdens een persmoment. “Het gaat goed met Daley. Hij voelt zich oké. Dat heeft hij mij net verteld.”

Een ICD is een apparaatje dat Blind uit voorzorg onder de huid bij zich draagt en dat ingrijpt bij hartritmestoornissen. Natuurlijk was er schrik, ook bij Ten Hag. “Hoe ik ernaar keek? Het belangrijkste is het welzijn van de speler. Zijn gezondheid. Dat is de eerste zorg. Toen ik het sein kreeg dat hij oké was, kon ik verder met de wedstrijd.”

Ten Hag kon nog niet vertellen wat de verdere consequenties zijn voor de dertigjarige Blind. “De cardioloog moet de ICD uitlezen en aan de hand daarvan nemen we verdere beslissingen. We moeten afwachten wat de resultaten zijn.”

Bij Blind is onderhuids een kastje geplaatst omdat hij kort voor de winterstop kampte met een ontstoken hartspier. Tijdens het verloren thuisduel met Valencia (0-1) werd hij eventjes geplaagd door hartritmestoornissen en enkele dagen later volgde de diagnose.

Blind keerde dik twee maanden later terug binnen de lijnen en hopelijk zien we hem opnieuw snel terugkeren, maar zijn gezondheid is uiteraard prioriteit nummer één.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >