Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Dit blogje leest niemand

Sorry, maar deze blog slaat waarschijnlijk nu al dood. Als een Engels biertje. Slap en lauw. Ik wil het hebben over Noussair Mazraoui, maar op één of andere manier interesseert dat vrijwel niemand.

29 september 2020 - 14:36
Blogjemazracar
Mazraoui deed voorbereidend werk bij de 1-0. © De Brouwer

Het is treffend dat Mazraoui tegen Vitesse in het stadion niet werd uitverkozen tot Man of the Match. De rechtsback is opperbest begonnen en dat is fijn, want uitgerekend nu moet hij er staan. Misschien is het ook wel veelzeggend dat FC Barcelona liever voor Sergiño Dest gaat...

Ik weet niet wat het is met Mazraoui, maar terwijl iedere poep en scheet bij Ajax nieuws is, hoor je nooit iets over 'Nous'. Ja, hij werd laatst door zijn teamgenoten verkozen tot slechtst geklede speler of zoiets. En bedankt! Dan kun je beter 39 procent van onze bezoekers hebben, die je uitroepen tot 'hun' Ajacied van de Wedstrijd.

Maar normaal gesproken? Mazraoui maakt niets los. Geen impact. Laat staan virale content on the spot. Ik heb een zwak voor de feiten en cijfertjes die Google Analytics en onze social platforms opleveren, maar als je een artikel tikt over Mazraoui of een Instaatje plaatst, hoef je dat niet voor de cijfers te doen.

Het is alsof Mazraoui niemand iets interesseert. Een raar fenomeen, als je het mij vraagt. Alles en iedereen bij Ajax ligt onder een vergrootglas, maar Mazraoui niet... Als Hakim Ziyech kiest voor Marokko is het land te klein, als Mazraoui het doet, halen we onze schouders op en gaan we door.

Ook bij Ajax werkte Ziyech als een magneet op aandacht, maar lijkt Mazraoui het welhaast af te stoten. Het zal velen zijn ontgaan dat Mazraoui, gebaseerd op een optreden na een van de eerste coronapotjes, een leuke, losse en sympathieke indruk maakte tijdens een persgesprek. Vast niet gelezen hè, geef maar toe...

Het is alsof Mazraoui niemand iets interesseert

“Het is een tijdje geleden, man. Ik weet amper nog hoe dat moet, interviews geven,” deelde hij. Hij kondigde ook aan dat een 'fitte ik' de strijd aan zou gaan met Dest. Voor Mazraoui's doen vrij leuk, vrolijk en controversieel, maar op de grote schaal der dingen stelt het natuurlijk bar weinig voor.

De kans lijkt mij klein dat Mazraoui's impact nog stukken groter wordt. Ook al is hij pas 22. Want vergeet niet, hij draait alweer een tijdje mee. Hoe anders was het gelopen als 'Nous' niet als amateur bij Jong Ajax wilde blijven? Hij was er bijna tussendoor geglipt... Niemand die zich er druk om maakte. Toen niet, nu ook niet.

Ik wil niet zeggen dat Mazraoui de onderlinge strijd van Dest heeft gewonnen, maar grote kans dat hij weer een seizoen tegemoet gaat als vaste rechtsachter. Net als tijdens dat sprookjesjaar, toen Frenkie de show stal. Of Matthijs. Hakim soms. Donny ook een keertje. En Tadic, natuurlijk. Omdat Mazraoui die bal binnen hield, ja. Anders had Real er geen honderd hoeven maken.

We zagen al 100.000 keer Ziyechs fantastische lange bal, alsof hij met zijn linker de Nasa evenaart en een raket in een exact berekende baan om de aarde lanceert, maar zelden de fraaie 1-1 van diezelfde uitwedstrijd tegen Bayern München. Inderdaad, die kwam van de voet van Mazraoui. Eerlijk zeggen, was het je soms ontschoten? En, sluit je ogen eens, welke van de twee momenten zie je voor je?

Nee, Mazraoui zal waarschijnlijk altijd een stille kracht blijven. Eentje die er ook was, hoe onterecht zo'n stempel misschien wel is. De speler die je over tien jaar alweer glad bent vergeten. Als je meedoet aan een pubquiz. Hopelijk niet meer digitaal, maar gewoon weer oud en vertrouwd. Met een slap en lauw biertje erbij.

En een puntje rijker, omdat je dit blogje wel hebt gelezen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >