Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer gunt Schuurs niet direct 'herkansing' bij Oranje

Perr Schuurs krijgt nog geen 'herkansing'. Hij maakt geen deel uit van de selectie van Oranje, zelfs niet nu er een uitgebreide groep is opgeroepen met het oog op maar liefst drie interlands in korte tijd. Wij hadden stiekem verwacht dat Schuurs tegen Mexico zou debuteren, maar nee.

02 oktober 2020 - 12:17
Schuursweerbijoranjecar
Vorige keer bleef het voor Schuurs bij toekijken. © Pro Shots

Schuurs werd tijdens de vorige interlandperiode voor het eerst opgeroepen. De spoeling was wel erg dun geworden achterin, vooral als het gevolg van blessures, maar adje-interim Dwight Lodeweges hield hem op de bank. Dat was ook al een mooie ervaring, maar Perrrrr wilde meer.

Meer krijgt Schuurs van Frank de Boer niet. Nog niet in ieder geval. De nieuwe bondscoach maakte vrijdag zijn eerste selectie bekend en daarin was geen plek voor Schuurs. Mede-Ajacieden Daley Blind – die gelukkig weer terugkeert – en Quincy Promes zijn wel van de partij.

De twintigjarige wordt door Winston Bogarde gepusht een meedogenloze verdediger te worden en dan neem je geen genoegen met een plekje op de bank of zelfs voor de televisie, zoals bij Oranje. De kans lijkt verkeken dat Schuurs de eerste debutant wordt in het tijdperk-De Boer en binnenkort keert ook Matthijs de Ligt nog eens terug.

Het Nederlands elftal oefent om te beginnen woensdag 7 oktober in een lege Johan Cruijff Arena tegen Mexico en zo'n oefenpotje lijkt uitermate geschikt om er eens wat nieuwe jongens in te wisselen, maar er ligt geen haasje in het verschiet voor Schuurs. Ondanks wat schouderklachten lijkt hij wel 'gewoon' fit.

Na Nederland - Mexico gaat het weer om het echie met uitwedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober). Dit zijn ontmoetingen in het kader van de Nations League, waarvan de KNVB de organisatie van de finaleronde op zich hoopt te mogen nemen.

Voordat die wedstrijdjes in Amsterdam en Rotterdam gespeeld gaan worden, moet De Boer zijn selectie wel naar groepswinst gidsen. Of dit lukt, gaan we zien. Grote kans dat er half oktober een goede inschatting valt te maken van de kansen op groepswinst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >