Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind speelt niet met angst: 'Ik voel me goed en veilig'

Voor de tweede keer in een wedstrijdje of tien tijd maakte Daley Blind zijn rentree na een hartprobleem. We weten niet precies wat er aan de hand was, maar feit is dat het kind van de club door de artsen is vrijgegeven en dat is genoeg. Ook voor Blind zelf. “Ik heb geen angst.”

13 september 2020 - 18:24
Blindveiligspaajacar
Het zal Blind een worst wezen hoe er wordt gespeeld, als er maar drie punten worden gepakt. © Pro Shots

Blind verdween van het toneel nadat tijdens Ajax - Hertha BSC (1-0) zijn ICD had ingegrepen. Dit kastje was uit voorzorg onder de huid geplaatst toen eind vorig jaar bleek dat hij met een ontstoken hartspier kampte. De schrik was dan ook groot bij de gemiddelde Ajacied.

En vast ook bij Blind zelf, maar hij kon al snel opgelucht ademhalen. Na een dikke week van tests en onderzoeken werd het licht door betrokken medici op groen gezet. En je kunt je niet voorstellen dat Ajax in zulke omstandigheden nog iets aan het toeval overlaat.

“Het gaat goed met me, dank je wel,” reageert Blind tijdens een persgesprek waar de winst op Sparta (0-1) werd besproken. “Ik sta er goed voor, ik sta weer op het veld. Het was een beetje hectisch, met veel tests, maar ik had volop steun van de mensen om me heen.”

“Er is nu groen licht en ik mag weer voetballen. Groen is groen licht. Nee, ik heb geen angst. Ik voel me veilig en ik voel me ook goed. Als de artsen het niet veilig zouden vinden, laten ze me echt niet spelen. Ik heb dus een goede week achter de rug.”

Die goede week werd zondag op Het Kasteel nog iets beter dankzij een minieme overwinning. Het lukte elf Spartanen niet om tien Ajacieden onder de duim te houden, na het wegsturen van Nico Tagliafico. Een dwarrelbal van Antony zorgde vervolgens voor de beslissing.

“Het zal mij een worst wezen of we goed of slecht spelen, als we maar drie punten hebben. We kwamen al vroeg in de wedstrijd met z'n tienen te staan. Maar we zijn niet echt in de problemen geweest, dus dat is een compliment voor de groep,” aldus Blind.

“We hebben strijdlust getoond en ook de ingebrachte wissels stonden er gelijk, dat is het belangrijkst. De voorbereiding gaat om wat je laat zien tijdens wedstrijden, maar vanaf nu gaat het om de punten. We hebben vrij zakelijk gespeeld en de nul weten te houden, dus uiteindelijk ben ik blij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >