Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind en Ten Hag hebben geen probleem met tijdrekken Onana

Wij zijn hartstikke blij dat de eredivisie weer is begonnen, maar hopelijk hebben we met Sparta-uit (0-1) direct het ergste gehad. Een discutabele rode kaart, stroperig spel en flink tijdrekken door Andre Onana. Nee, we werden niet bepaald verwend. Toch stoort het tijdrekken Daley Blind en Erik ten Hag niet.

14 september 2020 - 11:27
Onanaspartauitcar
Onana komt ermee weg en kan hartelijk lachen om zijn streken. © Pro Shots

Onana maakte het behoorlijk bont op Het Kasteel door bij iedere spelhervatting nog een beetje rustiger aan te doen. Als de doelman een bal ving, lag hij standaard eventjes op het gras en als hij een uittrap moest nemen, duurde het ook allemaal lang.

De 'kat uit Kameroen' maakte het in de 87ste minuut wel erg bont door een bal, aangereikt via Tom Beugelsdijk, niet aan te pakken en op de grond te laten vallen. Toen was de maat eindelijk vol voor Jochem Kamphuis, waarna de scheids een gele kaart tevoorschijn toverde. Resoluut? Mwah.

De tactiek van Onana betaalde zich wel uit, want Ajax sprokkelde waardevolle seconden en kwam zodoende steeds dichter bij winst in de openingspartij. Na dik vier minuten blessuretijd was de zege zelfs een feit, maar het tijdrekken van Onana bleef naderhand niet onbesproken.

“Ik vind het prima dat Andre tijdrekt. Ja, het kan soms misschien wel wat minder. Ik snap ook heel goed dat een tegenstander het wel vervelend vindt,” aldus Blind tijdens een onderonsje met de pers. “Onze manier van spelen zal mij verder worst wezen, als we maar winnen. Het gaat er tijdens de voorbereiding om hoe je voetbalt, nu gaat het erom dat je wint.”

Ten Hag voegt toe dat hij het 'heel normaal' vindt dat een keeper tijdrekt. “Dit is heel gewoon in het internationale voetbal. En tegen Tottenham Hotspur, tsja... We blijven telkens maar terugkomen op het verleden. Dat is geweest. We hebben het er heus wel eens over, in zijn algemeenheid. Maar Andre is een topkeeper, heel volwassen. Hij moet er slim mee zijn en heeft fantastisch gekeept.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >