Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax organiseert loting voor bezoek aan eerste vier thuisduels eredivisie

De eerste geluiden zongen al rond en nu moet ook Ajax eraan geloven. Hoe wordt het vraagstuk opgelost rond het bezoeken van de eerste thuiswedstrijden middenin coronatijd? De club deelt seizoenkaarthouders mee dat er een loting wordt georganiseerd voor de eerste vier thuisduels.

02 september 2020 - 22:11
lotingkwartetcar
Hopelijk mogen we iets inschikken en kunnen er veel supporters bij. © Pro Shots

Wij zijn natuurlijk niets liever dan een tot het laatste stoeltje gevulde en kolkende Johan Cruijff Arena, maar wanneer dit weer kan...? We hebben geen flauw idee. Voorlopig zijn we gebonden aan allerlei restricties en dus moeten er praktische oplossingen worden gezocht.

Ajax wist tijdens het versturen van de e-mail nog niet precies hoeveel supporters het mag ontvangen in de Johan Cruijff Arena, maar even later kondigde Edwin van der Sar op televisie aan dat het er 15.000 Ajacieden welkom zijn bij de eerste vier thuiswedstrijden. Op de ingediende plannen en voornemens is een stempel gezet.

Een nieuw aantal supporters dat naar binnen mag, betekent dat er voorbereidingen kunnen worden getroffen. Er wordt zondag 20 september tegen RKC gevoetbald – vervolgens tegen Vitesse, sc Heerenveen en Fortuna Sittard – en dit is het plan: er vindt één loting plaats voor de eerste vier wedstrijden.

Als je hieraan meedoet, hoor je uiterlijk de 15e welk potje je kunt bezoeken. Maar dan moet je wel voor maandag 7 september laten weten dat je wilt meedoen aan de loting. Hoe? Je kunt je keuze doorgeven via jouw account bij Mijn Ajax. Als je aangeeft met welke bevriende SCC-houder je een wedstrijd wilt bezoeken, kan het systeem jullie aan elkaar koppelen. Let op: geef wel het bij Ajax bekende e-mailadres door.

Voor de wedstrijden waarbij je niet naar binnen mag, geldt een compensatiemogelijkheid. Voor alle supporters geldt de 1,5 metermaatregel, maar huishoudens vormen hierop een uitzondering. Bij het toewijzen van kaartjes wordt hier uiteraard rekening mee gehouden, maar je dient wel echt plaats te nemen op de stoel die jou is toegewezen. Anders loopt de boel in het honderd.

Vanwege het beperkte aantal beschikbare stoelen is de kans zeer groot dat je niet op je eigen plek zit, maar op een vergelijkbare stoel in de buurt van jouw vaste stekkie. Na een evaluatie van het eerste kwartet wedstrijden wordt de situatie opnieuw bekijken en kunnen alle seizoenkaarthouders aangeven of ze wel of niet willen deelnemen aan de volgende loting.

Hoewel er allerlei maatregelen van kracht zijn om het bezoeken van een wedstrijd zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er ongetwijfeld Ajacieden die momenteel liever niet richting het stadion komen. Daar toont de club uiteraard alle begrip voor. Daarom kun je ervoor kiezen niet mee te doen aan de loting. Je ontvangt dan aan het einde van het seizoen compensatie voor alle vier duels.

We hebben via de groeperingen van de F-side al vernomen dat de eerste ring zuid de komende tijd sowieso leeg blijft. De opkomstplicht voor seizoen 20/21 komt hierdoor uiteraard te vervallen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >