Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax opent tenminste met een driepunter en daar is alles mee gezegd

Je kunt na een minimale zege (0-1) op bezoek bij Sparta moeilijk spreken over een meevaller, maar toch... Het is tenminste een driepunter en die hebben we de laatste jaren niet mogen begroeten op de eerste speeldag. Dat scheelt, want dan hoef je tenminste niet direct in de achtervolging!

13 september 2020 - 22:00
Fotosspartauitcar
Een mix van teamgeest en individuele klasse houdt Ajax op de been. © Pro Shots

Het was alles bij elkaar opgeteld alweer vier jaar geleden dat Ajax zijn openingsduel in de eredivisie in winst wist om te zetten, dus wat dat betreft was er sprake van pure winst. Het feit dat geen elftal, maar een tiental Ajacieden dit voor elkaar wist te boksen, maakte het nog iets fijner.

Want nee, het was niet groots op Het Kasteel. Er viel weinig te genieten en het lelijke doelpunt van Antony – een verkeerd ingeschatte stuiterbal vanaf een metertje of twintig – vertelde gelijk het hele verhaal. Thanks, Benji!

Maar goed, de eerste wedstrijd van Ajax is gelukkig nog nooit de beste van allemaal geweest. En het lijkt uitgesloten dat dit over 2020/2021 wel het geval is. Het was zo'n dag waarop je er het beste van moest maken en dat is precies wat er gebeurde.

Zowel binnen als buiten de lijnen overigens. De ongeveer 3500 aanwezige Spartanen deden precies dat. Ze maakten lawaai door te applaudisseren en tegen de plexiglas ramen te slaan. Je kon je bijna als vanouds in een voetbalstadion wanen, al bleef verderop het vermaledijde 'nieuwe normaal' regeren.

Laten we hopen dat het oude normaal snel terugkeert. Om te beginnen binnen de lijnen, volgende week tegen RKC Waalwijk. Maar eerst de foto's van Sparta-uit, met dank aan Pro Shots. Vergeet trouwens niet te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd en dat doe je hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >