Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Cape Town blijft achter in de krochten van het Zuid-Afrikaanse voetbal

Terwijl seizoen 2020/2021 in Amsterdam inmiddels in volle gang is, staat er in Zuid-Afrika nog niet eens een punt achter 2019/2020. Maar nu wel voor Ajax Cape Town... Het is de club ook in de nacompetitie niet gelukt om promotie af te dwingen. Het blijft achter in de plaatselijke Keuken Kampioen Divisie.

18 september 2020 - 16:55
Capetowncar
Ajax Cape Town heeft alles uit handen gegeven... © Ajax Cape Town

Er leek voor Ajax Cape Town geen vuiltje aan de lucht en het stond bij het ingaan van de lange lockdown met een dikke voorsprong aan kop van de competitie, maar die voorsprong werd uit handen gegeven. Na de voorlaatste speeldag was de satellietclub ineens uitdager en niet langer koploper.

Het verschil bedroeg slechts één doelpunt, maar dat ene doelpunt verschil was de 'Urban Warriors' wel te machtig. Moroka Swallows ging er als een dief in de nacht vandoor met het kampioenschap en komt volgend seizoen uit op het hoogste niveau.

Er resteerde voor Ajax Cape Town niets anders dan een gang naar de nacompetitie en ook daar ging het mis. Er werd door drie teams een halve competitie afgewerkt, maar tot twee keer toe bleken de Black Leopards te sterk. Dit keer met 0-2. Met nog één wedstrijd te gaan zijn de Leopards niet meer te achterhalen door de uitgespeelde ploeg uit Kaapstad.

Dat is best ernstig. Er was een tijd waarin Ajax Cape Town joeg op glorie en het kampioenschap van Zuid-Afrika, maar die tijd is voorbij. De aandeelhouders vliegen elkaar al een tijdje in de haren, Ajax betwijfelt hardop of het de stekker eruit moet trekken en de degradatie was een voorlopig dieptepunt. De aanmoediging 'Ajax jou lekker ding' ging helaas ook daarna amper nog op.

Die degradatie kwam tot stand na het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler, die tijdens hetzelfde seizoen uitkwam voor drie clubs waar slechts twee is toegestaan. Voor straf moest Ajax Cape Town de punten behaald met deze speler binnen de lijnen weer inleveren, waardoor het plots onder de streep kwam te bungelen.

Dit voorlopige dieptepunt deed zich voor in 2018, maar inmiddels zijn we wat dieptepunten verder want ook in 2020 is het dus nog niet gelukt om promotie af te dwingen. Dus dringt zich nu de vraag op: komt er na Steven Pienaar, Eyong Enoh, Thulani Serero en Lassina Traoré – die rekenen we voor het gemak even mee – nog een volgend talent uit Zuid-Afrika naar richting Amsterdam of is het over en uit?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >