Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Afwezige F-side knipoogt via spandoek naar minister Grapperhaus

Zoals bekend is de F-side afwezig bij de thuiswedstrijd die Ajax voetbalt in coronatijden. Toch is het de fanatieke aanhang gelukt om zijn sporen na te laten op de lege vakken, door diverse (grote) spandoeken op te hangen. We spotten ook een knipoog aan het adres van Ferd Grapperhaus.

26 september 2020 - 20:27
Ferdbruiloftcar
Hoi Ferd! © Pro Shots

De redenen voor de absentie van de F-side zijn duidelijk: allemaal naar binnen of niemand, onder het mom van solidariteit. Er is al het een en ander om te doen geweest. Hoe dan ook, de vakken op eerste ring zuid zijn leeg en blijven dat voorlopig ook helaas.

Rondom de thuiswedstrijd tegen Vitesse is de F-side gelukkig wel enigszins aangekleed, dankzij het maken van diverse doeken. We spotten een prijzenkast van graffiti en diverse simpele tekstdoekjes, maar deze is verreweg de leukste: F-side gesloten wegens bruiloft.

We weten allemaal welke knipoog hier op humoristische wijze wordt gemaakt. Het is een knipoog naar politiek Den Haag, in het bijzonder aan het adres van Grapperhaus. De minister van justitie en veiligheid moest bijna aftreden omdat het tijdens zijn bruiloft nogal fout liep met afstand houden.

We zagen de minister veel te dicht op andere mensen staan, terwijl hij toch echt zelf de man is die ervoor moet zorgen dat het uitdelen van coronastraffen juridisch is dichtgetimmerd. En was hij ook niet de man die het gepeupel waarschuwde? Afijn, we weten hoe de vork in de steel zit.

Hoe dan ook, zelfs bij absentie van de F-side kunnen we een glimlach niet onderdrukken bij het zien van dit spandoek. Leuk bedacht, grappig, gevat en voor de hoofdpersoon een tikje ongemakkelijk. Prima dus!

Overigens is Grapperhaus Ajacied en zelf met enige regelmaat van de partij in de JC Arena. Hij kan uitdelen, maar als het moet ook incasseren en we vermoeden dat hij er de humor zelf ook wel van kan inzien.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >