Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wel of geen publiek, voor Schuurs is het alsnog nu of nooit

Het zijn rare tijden. Maar hoe gek de wereld waarin we leven momenteel misschien ook is, voor Perr Schuurs komt het er nu op aan. Hij moet deze zomer zijn kans grijpen als hij wil uitgroeien tot basisspeler namens Ajax. “Het pakken van mijn kans is realistischer geworden.”

09 augustus 2020 - 09:35
schuursrkccar
Dit is voor Schuurs het moment waarop hij zich moet ontpoppen. © Pro Shots

“Ik maak ze allemaal beter,” zegt Daley Blind met gevoel voor humor als hij wordt geconfronteerd met de zoektocht naar zijn derde partner centraal achterin in drie jaar tijd. Een grapje natuurlijk, al is de ondertoon van die opmerking misschien serieuzer dan je zou denken.

Matthijs de Ligt trok zich naast Blind op naar een zeer hoog niveau, met een transfer naar Juventus als beloning terwijl ook Joël Veltman vorig seizoen een solide verdediger bleek. Ajax kreeg het pas zwaar toen Veltman eruit lag met een knieblessure. Hij vertrekt naar Brighton & Hove Albion FC.

Schuurs maakte het van dichtbij mee, maar misschien niet dichtbij genoeg. Hij was Jong Ajacied tijdens zijn eerste seizoen in Amsterdamse dienst en viel min of meer tussen wal en schip bij het eerste elftal. Te goed voor Jong Ajax, maar nog niet klaar voor een basisplaats. Nu wel?

“Het pakken van mijn kans is realistischer geworden,” beweert de twintigjarige Schuurs na het oefenpotje tegen RKC Waalwijk (6-1) zelf tegenover Ajax Life. “De concurrentie is niet weg, zoals wordt gezegd, maar ik heb wel het gevoel dat het dit jaar moet gaan gebeuren als ik een vaste waarde wil worden.”

“Ik heb geprobeerd om de opvolger van De Ligt te worden, maar toen voetbalde Veltman heel sterk en moest ik met hem concurreren. Het is voor mij nu niet anders als ik het veld betreed, hoezeer dit buiten de lijnen misschien ook wel het geval is. Meestal als er een speler vertrekt, wordt er een nieuwe gehaald, maar ik heb met de trainer gesproken en dat was goed voor mijn vertrouwen.”

Dat buiten de lijnen alles anders is, bleek al binnen tien minuten toen hij een bal fraai naar Dusan Tadic lepelde. Normaal gesproken een bal die zeker weten applaus zou opleveren, maar nu niet... Een bal ook die negen van de tien keer goed is voor een assist, maar nu niet. “Ik heb tegen Dusan gezegd: volgende keer zelf schieten! Ik had ook verwacht dat hij zou uithalen, maar Dusan vond dat Traoré er beter voorstond en legde de bal daarom af.”

Als we een pluspunt van Schuurs uitlichten, moeten we ook wijzen op een minder momentje. RKC-spits Mario Bilate ontsnapte een keertje uit zijn rug en had vervolgens zomaar de gelijkmaker kunnen maken, ware het niet dat Maarten Stekelenburg een prima redding verrichtte.

Was dit moment onderwerp van gesprek tijdens het onderonsje tussen Winston Bogarde en Schuurs, nadat er was gefloten voor de rust? “Nee, wij praten vooral over duels aangaan en meedogenloos zijn. Dat is altijd zijn kracht geweest. We zijn nu een week samen bezig en Winston helpt me enorm. Hij is veel met mij bezig, ik kan zijn kracht goed gebruiken. Winston vertelde me wat er beter kon en wat er goed ging.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >