Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag volgt zijn eigen weg en wil geen windvaan zijn

Ten Hag heeft zijn stempel de afgelopen twee seizoenen aardig weten te drukken op het spel van Ajax. Het eigen clubkanaal besloot daarom om samen met de trainer terug te kijken op vijf heerlijke aanvallen onder zijn leiding. Ondertussen vertelt Ten Hag over zijn manier van coachen en de groei die hij doormaakte.

15 augustus 2020 - 14:06

De oefenmeester was de laatste twee seizoenen vrij succesvol, maar zeker in het begin had Ten Hag het niet makkelijk. De trainer had een half jaartje nodig om op gang te komen en dat kwam hem op veel kritiek te staan. Desondanks liet Ten Hag zich niet gek maken. “Het trainerschap gaat met vallen en opstaan. Kritische geluiden horen er daar ook bij,” aldus Ten Hag.

“Het is belangrijk om je eigen weg te blijven volgen,” vervolgt de trainer. “Dat betekent niet dat je niet naar anderen moet luisteren, maar als je als trainer van Ajax gehoor geeft aan alle geluiden en bewegingen om je heen, dan wordt je een soort windvaan. Dan ga je alle kanten op en zullen de spelers het niet meer begrijpen.”

De trainer krijgt tijdens het interview verschillende fragmenten van fijne aanvallen onder zijn leiding voorgeschoteld. Het attractieve voetbal spat er soms vanaf, maar Ten Hag staart zich daar niet blind op. “Ajax heeft een aanvallend DNA, maar ook wij moeten soms andere strategieën toepassen om succesvol te zijn,” legt de trainer uit.

Ten Hag gaat alweer zijn derde volledige seizoen bij Ajax in. We zijn reuze benieuwd naar wat de regerend landskampioen de komende tijd laat zien. De trainer heeft daar wel zo zijn ideeën over. “Ik verwacht een strijdend en vechtend Ajax dat op meerdere podia actief is en zo veel mogelijk aanvallend wil voetballen,” zo blikt Ten Hag vooruit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >