Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat sterke Schuurs ingezette lijn kan voortzetten

Erik ten Hag was een tevreden man na de nipte 1-0-zege op Hertha BSC. De trainer noemde de confrontatie vooraf al een serieuze test en kon die achteraf omschrijven als geslaagd. Om meerdere redenen!

26 augustus 2020 - 08:13
schuurs-12006
Schuurs liet zich weer van zijn goede kant zien, dit keer tegen Hertha BSC. © Pro Shots

“We hebben een prima dag gehad,” klonk Ten Hag tevreden achter de microfoon in de perszaal. Het was inmiddels een klein uurtje na het laatste fluitsignaal van Ajax - Hertha BSC. “We hebben twee wedstrijden kunnen spelen, tegen Holstein Kiel (5-2) en Hertha.”

Hertha BSC eindigde vorig seizoen als tiende in de Bundesliga, maar is desondanks natuurlijk geen makkelijke tegenstander. “We speelden een heel goede wedstrijd. We hebben weer een stap voorwaarts gezet, lieten weinig kansen toe en controleerden de wedstrijd,” was Ten Hag dan ook aardig in zijn nopjes.

Ja, Ajax had het achterin vrij goed op orde en dat was mede te danken aan het goede spel van Perr Schuurs. De verdediger oogde zelfbewust en nam een gezonde dosis agressie mee het veld op. Het bleue is er echt al een poosje af bij de nog altijd pas twintigjarige verdediger, die grote stappen lijkt te zetten in zijn ontwikkeling.

De snelle Schuurs greep tegen de Duitse opponent regelmatig kordaat in en wist flink wat dreigend gevaar te neutraliseren met goede ingrepen, terwijl het er voetballend ook allemaal piekfijn uitzag. Het moet wel heel raar lopen wil Schuurs niet een vast plekje verdiend hebben, hoewel Jurriën Timber vorig seizoen ook op de deur begon te kloppen. De andere positie wordt idealiter bezet door Daley Blind.

Hoe dan ook, Ten Hag begon indringend te knikken toen het over Schuurs ging en was zelf ook duidelijk te spreken over wat hij had gezien. “Zijn spel was uitstekend. Perr maakt de hele voorbereiding al een goede indruk. Per wedstrijd groeit hij en ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken,” zo deelde de coach met Ajax Life.

Ook de eveneens twintigjarige Mohammed Kudus kwam ter sprake. De fysiek sterke Ghanees maakte indruk en deed veel goed. Heel veel zelfs. Hij was rustig, comfortabel aan de bal en behield veelvuldig het overzicht. Je moet altijd voorzichtig zijn met het te snel trekken van conclusies, maar het smaakt naar meer.

“Ik heb hetzelfde gezien als jullie,” stelde Ten Hag. “Het was, denk ik, een uitstekend optreden van Kudus. Hij moet nog wat zoeken naar hoe te positioneren, maar als hij verder wordt geïntegreerd in onze speelwijze dan groeit hij naar een nóg hoger niveau."

Het ging ook heel kort over de langdurige absentie van Andre Onana. Echt heel kort. Ten Hag wilde er niet te veel over uitweiden. “Onana is nog niet fit. Anders had hij gespeeld.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >