Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax niet blij met lege tribunes bij Ajax - RKC

Het zijn bijzondere tijden. Zulke bijzondere tijden zelfs dat we de dagen aftellen naar het moment waarop Ajax weer voetbalt in het bijzijn van supporters. Het aftellen gaat langer duren, want de tribunes moeten leeg blijven tijdens Ajax - RKC. SV Ajax had gehoopt op een andere uitkomst.

04 augustus 2020 - 10:15
arenaleegrkccar
We willen niets liever dan de tribunes weer (deels) vol zien stromen... © Pro Shots

Ajax heeft moeten besluiten om de oefenwedstrijd tegen de Waalwijkers achter gesloten deuren af te werken. Alle plannen en protocollen liggen klaar om 8500 supporters te ontvangen, maar er wordt door de gemeente Amsterdam getreuzeld met het afgeven van de benodigde vergunning.

De laatste, stroeve ontwikkelingen stellen SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam teleur. “Juist dit soort oefenwedstrijden vormen een prima testcase om te komen tot vollere stadions bij de start van de competitie,” aldus Nagtzaam.

“Het getreuzel over het afgeven van een vergunning zorgt ervoor dat er nog meer tijd verloren gaat om te kunnen voldoen aan alle 'coronavoorwaarden' en tegelijkertijd zo goed mogelijk het stadion te vullen. Blijkbaar vindt de gemeente haar eigen proeftuin in en rondom de JC Arena nog onvoldoende.”

Het is jammer dat er geen vergunning komt voor een evenement als Ajax – RKC in het bijzonder, omdat de organisatie exact weet wie er over de vloer komt. Spreekwoordelijk gezien uiteraard, want het evenement vindt plaats in de buitenlucht.

En niet alleen volgt Ajax alle regelgeving tot in detail, de club weet ook exact wie er op welke stoel zit en beschikt in het geval van een besmetting dus over alle gegevens voor een contactonderzoek. Zo'n onderzoek wordt door experts van het grootste belang geacht, omdat op basis hiervan valt vast te stellen of het virus nog onder controle is.

Nagtzaam vervolgt: “Ik wil absoluut geen viroloogje spelen of onnodige risico's nemen met volle tribunes, zeker niet nu het aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam weer toeneemt. Maar ik verwacht ook van politici dat ze juist in deze tijd ambitie hebben, initiatief nemen en innovatieve oplossingen aandragen om evenementen weer mogelijk te maken en niet op hun handen blijven zitten.”

“Over anderhalve week staat de volgende testwedstrijd gepland. Hopelijk lukt het om in aanloop naar Ajax - FC Utrecht de opgestelde plannen en protocollen nog eens door te nemen en geeft de gemeente dan wel een vergunning om publiek toe te laten. De gezondheid van onze supporters staat altijd voorop, maar juist de JC Arena en Ajax hebben hun zaakjes ons inziens goed op orde. Nu de gemeente nog.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >