Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Was er voetbal?

Ergens heeft covid-19 het niet eens zo slecht getimed. Stel je voor dat het covid-16 had geheten. We hadden naar een stadionblok aan lege stoeltjes moeten kijken met een jarennegentiglook. Die blauwe, oranje, groene en rode driehoeken hadden alle aandacht gekregen. We zitten nu tenminste nog naar echte Ajaxstoeltjes te kijken. Letters wit, de rest rood. Een druppel op een gloeiende plaat natuurlijk, maar je moet toch wat.

10 augustus 2020 - 16:18
stoeltje63coronacar
Ja, stel je voor dat we nu naar de oude Arena zaten te kijken... © Pro Shots

Persoonlijk was Ajax - RKC Waalwijk volledig langs me heen gegaan. In coronaloze tijden was ik er ongetwijfeld bij geweest, nu wist ik niet eens dat het was. Tekenend. Toch voel ik de spanning van dat het weer langzaam gaat beginnen. Hoe is nog niet duidelijk, maar iets komt eraan. Tagliafico met zijn hond volgen op Instagram heeft grenzen.

Oude successen terugkijken kan ook leuk zijn, maar nu is wel duidelijk dat het allemaal achter mag blijven, daar in het verleden. Uiteindelijk is het heden alles. Nostalgie niet meer dan een aanmoediger.

Een tweetje over een door het ijs zakkende Labyad doet me al meer dan welke grote wedstrijd van toen dan ook

Je gaat heus niet naar ADO Den Haag - Sparta omdat dat nou zo tikkietakkie is. Natuurlijk heeft dat met de geschiedenis van beide clubs te maken. Maar die geschiedenis is nog afhankelijker van het nu, dan ik voor corona kon bedenken. Zonder nieuwe input vanaf een voetbalveld is zelfs Nico's viervoeter slechts een eenvoudige sterveling.

Een tweetje over een door het ijs zakkende Labyad doet me al meer dan welke grote wedstrijd van toen dan ook. Geouwehoer in de kroeg over Ajax - Liverpool in 1966 heeft actualiteit nodig om leuk te blijven. Een hond is anders maar een hond.

Donderdag het covidtestpotje tegen FC Utrecht. Zal mij benieuwen. Ik denk dat ik al achter het net heb gevist. Ook hier kwam ik te laat achter. Ik ben in al die maanden, Ajaxtechnisch, behoorlijk in slaap gesukkeld, kennelijk. Maar er gaat weer iets gebeuren, ik ruik het. Wat precies zal blijken. Tagliafico's hond zal het hopelijk niet meer zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >