Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Standbeeld Cruijff onthuld bij hoofdingang van 'zijn' stadion

Het moment is daar! De naam was al veranderd naar Johan Cruijff Arena en nu is het stadion nog meer af. Het door Ajaxsupporters gerealiseerde standbeeld van de 'nummer 14' staat vanaf vrijdag naast de hoofdingang, niet ver van het standbeeld van Bobby Haarms.

21 augustus 2020 - 16:15
standbeeldjcopener
Het standbeeld is fantastisch! © Deze man verdient een standbeeld

Het was vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen helaas niet mogelijk de onthulling van het standbeeld te laten plaatsvinden volgens de oorspronkelijke plannen. In overleg met de familie Cruijff was dit nieuwe moment bepaald. Een zeer beperkte groep mensen mocht aanwezig zijn.

Hopelijk heeft het volgen van de onthulling via een livestream van Ajax het gemis van het in eigen persoon ter plekke zijn een beetje kunnen wegnemen. Het is jammer dat er geen supporters van de partij konden zijn, want juist de supporters hebben dit standbeeld laten realiseren.

Na het mogelijk maken van het standbeeld van Haarms stak de werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' – met toestemming van de familie – opnieuw de koppen bij elkaar. Dit keer om een permanente ode aan Cruijff te brengen. De inzamelingsactie ging in de zomer van 2018 van start, met het idee om binnen twee jaar een standbeeld te hebben.

Alles is meer dan prima volgens planning verlopen. De benodigde 75.000 euro was binnen drie maanden opgehaald, met dank aan alle gulle Ajaxsupporters. Het was daarna opnieuw de beurt aan beeldhouwer Hans Jouta, die ook al het standbeeld van Haarms maakte. Het simpele feit dat Jouta regelmatig bij thuisduels op de tribune zit, versterkt het idee van voor en door supporters.

“Het beeld ziet er geweldig uit. Namens de familie wil ik dan ook alle supporters van Ajax bedanken die zich hebben ingezet en hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit mooie eerbetoon aan mijn vader. Mijn vader zou hier trots op zijn geweest. Als je erlangs loopt, zie je Johan Cruijff staan,” aldus zoon Jordi.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >