Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spanning stijgt voor Ajax onder 19 richting kwartfinale tegen FC Midtjylland

Het is matchday voor het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ajax onder 19 vervolgt in het Zwitserse Nyon het avontuur in de Youth League. De ploeg van John Heitinga trapt om 15.00 uur af tegen FC Midtjylland met als doel het halen van de halve finale.

18 augustus 2020 - 09:39
hansen-1200
Hansen en zijn ploegmaten kunnen goede zaken doen tegen Midtjylland. © Ajax Images

Je hoeft van de actie niks te missen, want Uefa.tv zendt het duel achter gesloten deuren live uit via internet. Onder 19 is met 23 spelers afgereisd, maar mist een vaste kern. Anass Salah-Edinne, de vaste linksachter van het elftal, liep een nare blessure op en ligt er langere tijd uit. Brian Brobbey, Devyne Rensch, Naci Ünüvar en Kenneth Taylor zijn met Ajax 1 mee op trainingskamp in Oostenrijk.

Heitinga kan wel een beroep doen op Sontje Hansen, Youri Regeer, Eric Llansana, Max de Waal en Quinten Timber. Een andere opvallende naam in de selectie is Olivier Aertssen. De verdediger speelde vorig seizoen nog voor Ajax onder 16. Hij tekende deze zomer z'n eerste contract in Amsterdam.

Ajax onder 19 won de ‘Baby Champions League’ nog nooit, maar kan zich dinsdag dus bij de laatste vier voetballen als het de Deense leeftijdsgenoten weet te verslaan. Mocht dat lukken, dan speelt het zaterdag al de halve finale (15.00 uur). De opponent moet komen uit het duel tussen Dinamo Zagreb en Benfica.

De manier waarop Onder 19 de kwartfinale bereikte was tamelijk bloedstollend, want na een bloedeloze 0-0 tegen Atlético Madrid moest een penaltyreeks de beslissing brengen. Dat ging in het verleden lang niet altijd goed, maar ditmaal trokken de jonge Ajacieden aan het langste eind. Het was nota bene doelman Daan Reiziger die de winnende penalty binnenschoot.

De uitbraak van corona maakt het een bijzonder apart seizoen voor Ajax onder 19. Het is vooral een lang seizoen. Heel erg lang. Hopelijk wordt het seizoen zelfs nog wat langer. Daarvoor moet wel eerst afgerekend worden met FC Midtjyland.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >