Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs in Oranje! Verdediger zit er voor het eerst bij

Seizoen 2020/2021 moet officieel nog beginnen, maar lijkt nu al geslaagd voor Perr Schuurs. Hij mag zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. De verdediger is opgeroepen voor de interlands tegen Polen en Italië in het kader van de Nations League.

28 augustus 2020 - 15:14
schuurswelnietinoranjecar
Schuurs is nog niet eens basisklant bij Ajax, maar zit nu wel bij Oranje. © Pro Shots

De oproep voor de twintigjarige Schuurs is aan de ene kant opvallend, maar aan de andere kant ook best logisch. De spoeling is achterin wat verdund door blessures, onder meer van Matthijs de Ligt. En ook Daley Blind kan helaas niet in actie komen.

Er zijn vast mensen die het ermee oneens zijn, maar als je verder gaat zoeken naar een centrale verdediger kom je dan al snel uit bij Schuurs. De centrale verdediger hoopt deze zomer de sprong naar basisspeler van Ajax te maken en we zijn erg benieuwd of hem dit lukt.

Schuurs laat tijdens de recente oefenwedstrijdjes in ieder geval een goede indruk achter. Niet alleen op ons, ook op Erik ten Hag. “Perr groeit per wedstrijd en ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken,” aldus Ten Hag na Ajax - Hertha BSC (1-0). “Zijn spel was uitstekend.”

Grote kans trouwens dat Schuurs op termijn uitgroeit tot een quizvraag, want de voorselectie werd nog gemaakt door vertrekkend bondscoach Ronald Koeman terwijl ad-interim-keuzeheer Dwight Lodeweges rondom de interland van 4 en 7 september voor de groep staat en de opstelling bepaalt.

Naast Schuurs zijn van Ajax ook Donny van de Beek en Quincy Promes opgeroepen voor beide wedstrijden, die worden afgewerkt in een lege Johan Cruijff Arena. Er zijn met AZ'er Owen Wijndal en PSV'er Mohammed Ihattaren ook een tweede en derde potentiële debutant.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >