Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pittige eredivisiestart Ajax Vrouwen live te zien op Fox Sports

Als de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie weer van start gaan, geldt dit natuurlijk net zo goed voor de eredivisie vrouwen. Er was alleen nog geen schema. Maar nu wel! Ajax Vrouwen mag zich opmaken voor een zware start van seizoen 2020/2021, want het stuit al snel op FC Twente en PSV.

07 augustus 2020 - 12:54
schemavrouwencar
Hopelijkt valt er ook voor Ajax Vrouwen veel te juichen! © Ajax Images

Ajax Vrouwen finishte het gekortwiekte seizoen ondanks wisselvallige prestaties op de tweede positie en één ding is zeker: tijd om er straks eventjes lekker in te komen, is er niet. De ploeg van Danny Schenkel opent zondag 6 september op De Toekomst tegen Twente en tijdens de derde speelronde wacht met PSV de ongekroonde kampioen van vorig seizoen.

Dat liegt er niet om! Maar dan weet je wel gelijk waar je aan toe bent. Ajax Vrouwen versterkte zich voor komend seizoen met onder meer Stefanie van der Gragt, die terugkeert van FC Barcelona, maar moet het doen zonder de zwangere Desiree van Lunteren en ook de geblesseerde Liza van der Morst is voorlopig nog niet beschikbaar. Haar knie is nog niet sterk genoeg.

Het goede nieuws is dat we met z'n allen kunnen nagaan hoe Ajax Vrouwen het er vanaf brengt, want er worden meer en meer live wedstrijden getoond op Fox Sports. Het betreft vooral de ontmoetingen op de zondagen, die staan geprogrammeerd op het vaste tijdstip van 12.15 uur.

Ajax - Twente is de eerste televisiewedstrijd en ook PSV-uit komt live op televisie. In de avond volgt een samenvatting bij de NOS. Van de vrijdagduels komen samenvattingen beschikbaar via Fox Sports en de socials van de @Eredivisievr. Het gekke is dat de NOS in de zondagse uitzending vanaf 13.10 uur live flitsen belooft van de wedstrijd van de week, die dus al om 12.15 uur begint...

Desondanks is dit natuurlijk weer een stap voorwaarts voor de eredivisie vrouwen, die in 2007 werd opgericht en waar Ajax Vrouwen sinds 2012/2013 aan meedoet. De hoogtepunten tot dusver zijn de gewonnen landstitels in 2017 en 2018, plus de vier veroverde KNVB-bekers (2014, 2017-2019).

De eredivisie vrouwen bestaat komend seizoen opnieuw uit acht ploegen. Klik hier om het volledige speelschema te bekijken. Het seizoen bestaat uit veertien reguliere speelronden, waarna de topvier het in de play-offs tegen elkaar opneemt met het kampioenschap als inzet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >