Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars zegt CL-startpremie niet te gaan gebruiken voor transfers

Ajax is een miljoentje of dertig rijker dankzij kwalificatie voor de Champions League. Dan kun je jezelf rijk rekenen, want het is een flinke som geld. En misschien volgt er nog wel meer. Maar wie denkt dat Ajax nu de transfermarkt op stormt, heeft het mis, aldus Marc Overmars.

21 augustus 2020 - 10:18
overmarsclpremiecar
Overmars vertelt over de huidige stand van zaken. © Pro Shots

We moeten de uitspraken van Overmars waarschijnlijk als een soort ijkpunt beschouwen, want hoe interessant de woorden uit zijn mond ook klinken... er komen ook andere signalen door. Maar wat zegt de voetbaldirecteur precies? Nou, dat er eerst gaten gedicht moeten worden. Logisch, in coronatijd.

“Het geld gaat niet besteed worden aan transfers. We zijn gaten aan het dichtfietsen en dat moet eerst gebeuren,” aldus Overmars in gesprek met De Telegraaf. “We zijn heel tevreden over de huidige selectie en nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers.”

Het opvallende is dat Erik ten Hag rondom de eerste training aangaf dat de club wel degelijk op zoek is naar een extra linksback. De spoeling is dun, want linksachter is de enige positie die niet dubbel is bezet. Verder staat de selectie van Ajax er goed op, dat moge duidelijk zijn.

Waarom is er anders geïnformeerd naar Luis Suarez? Vast niet puur voor de vorm, al hebben we nog geen idee of de Uruguayaan echt op het punt staat FC Barcelona te verruilen voor Ajax. De huidige status quo wordt wellicht doorbroken als er belangstelling ontstaat voor Donny van de Beek, Andre Onana of Nico Tagliafico. Het lijkt een utopie dat dit trio in Amsterdam blijft.

“Ik ben er blij om dat we ons hebben geplaatst voor de groepsfase. Het is het derde jaar op rij en dat is een mooie prestatie. Iedereen weet dat wij Champions League moeten spelen,” stelt Overmars. “Daar is onze huishouding op afgestemd. Het is dus geen extra bedrag dat binnenkomt.”

Ook deze woorden van Overmars zijn opmerkelijk, omdat de huishouding van Ajax juist altijd was afgestemd op het spelen van Europa League. Let wel, Europa League... En dus niet kwalificatie voor de Champions League, waarin het echt grote geld verdiend kan worden.

Het is zelfs gevaarlijk om de financiële huishouding gelijk te schalen aan het spelen van Champions League, want vroeg of laat lukt het een keertje niet om kwalificatie af te dwingen en dan kom je als club gelijk in de problemen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >