Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nader onderzoek volgt voordat Blind training mag hervatten

Ajax heeft enigszins positief nieuws gedeeld over het welzijn van Daley Blind. Het kind van de club voelt zich gelukkig nog steeds goed, maar er wordt aanvullend onderzoek gedaan. Eerst moeten uitslagen positief zijn voordat hij de training hervat.

26 augustus 2020 - 13:50
updateoverblindcar
Uiteraard moet goed worden onderzocht wat er is gebeurd. © Pro Shots

Blind ging in de tachtigste minuut van Ajax - Hertha BSC (1-0) plotseling naar de grond. Erik ten Hag bevestigde naderhand dat de ICD was afgegaan. Dit is het apparaatje dat de dertigjarige al uit voorzorg onder de huid bij zich draagt en dat ingrijpt bij hartritmestoornissen.

Die ICD moet door een cardioloog worden uitgelezen en ook zal Blind, al dan niet uit voorzorg, de nodige onderzoeken moeten ondergaan voordat medici hem vrijgeven. Die uitslagen zijn niet direct beschikbaar en in afwachting hiervan zit meetrainen er niet in.

“Daley voelt zich naar omstandigheden goed en was vanmorgen op De Toekomst,” voegt Ajax toe in het officiële bericht. Het is niet bekend hoeveel tijd de nadere onderzoeken in beslag nemen en wanneer de uitslagen bekend zijn.

Het allerbelangrijkst is dat het bericht van Ajax enigszins positief valt te noemen, maar heel veel weten we nog altijd niet. Dat is ook logisch. Misschien duurt het nog een tijdje voordat we meer te weten komen, maar Blinds gezondheid staat nu eenmaal voorop.

Het heeft in de tussentijd precies nul zin om te speculeren of af te gaan op de mening van buitenstaanders. Hup Daley, hou je taai!

https://twitter.com/AFCAjax/status/1298584441451941894

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >