Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meetrainen Neres 'meevaller van de dag' voor Ten Hag

David Neres stond op het veld tijdens de eerste officiële oefensessie van seizoen 2020/2021. Terwijl velen al enige tijd met smart zitten te wachten op de langverwachte terugkeer van Neres, spreekt Ten Hag over de 'meevaller van de dag'.

01 augustus 2020 - 13:35
Copyright-ProShots-8825656
Neres deed een groot deel van de eerste training met de groep mee. © Pro Shots

“Het is heel verheugend dat David vandaag op het veld stond. De meevaller van de dag, ik ben er heel blij mee. Hij heeft de stap naar trainen met de groep kunnen zetten,” reageert Ten Hag tijdens een persgesprek met onder meer Ajax Life.

Neres deed een groot deel van de eerste training met de groep mee, maar niet alle oefeningen. Hij liet de nodige langere sprints aan zich voorbij gaan en tijdens het meest fysieke partijspelletje keek de Braziliaan toe vanaf de bank.

“Als je ziet waar hij vandaan komt, is dit een grote stap voorwaarts. Het is misschien een beetje buiten het gezichtsveld geweest, maar de vorige blokken trainde David niet met de groep mee,” verklaart Ten Hag zijn opluchting.

Een beetje bijzonder is dat wel. Want zou Neres nadat hij begin november tijdens Chelsea-uit (4-4) geblesseerd raakte niet slechts voor korte tijd buitenspel staan...? Er klonken zeer optimistische geluiden tijdens de trainingsweek in Qatar, maar we zagen de vleugelflitser nooit terug.

De ene terugslag volgde de andere op en Neres' knieklachten bleken zo hardnekkig dat hij vorig seizoen niet meer in actie had kunnen komen, zo openbaart de trainer nu. “Het heeft veel langer geduurd dan verwacht.”

“Als alles normaal was verlopen, had ik verwacht dat David er in de eindfase van het seizoen weer bij was geweest, maar achteraf bekeken was dit niet gelukt. De stappen die David nu gelukkig maakt zijn goed doordacht en met beleid brengen wij hem terug. Dit is echt een grote stap.”

Laten we hopen dat alles vanaf nu positief verloopt en de 23-jarige Neres topfit is als half september – zo'n tien maanden na het moment van geblesseerd raken – het nieuwe seizoen begint.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >