Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leuk! Red Bull Salzburg strooit kwistig met complimenten aan adres Ajax

De maand augustus loopt op z'n einde en het regent. Het regent complimenten. Aan het adres van Ajax. Dit zou normaal gesproken betekenen dat er een rondje voorronde is overleefd of de eerste drie punten in de eredivisie worden bijgeschreven, maar alles is nu anders. Niet minder leuk trouwens!

23 augustus 2020 - 12:23
rbskwistigcar
Ook nieuweling Antony liet leuke dingen zien! © Pro Shots

De Ajacieden van Erik ten Hag lieten zich zaterdag tegen Red Bull Salzburg van hun beste kant zien door een oefenwedstrijdje met 1-4 te winnen. Zodra Red Bull Salzburg ter sprake komt in combinatie met Ajax komt er altijd wat oud zeer boven, vanwege het pak slaag van 2014.

De rollen waren zaterdag in Oostenrijk min of meer omgedraaid, al blijft het natuurlijk een toefje jammer dat het om een oefenpotje ging in plaats van een Europese ontmoeting. Desondanks nemen we de complimenten aan met rode blosjes op de wangen, want we kunnen niet wachten totdat Ajax weer om het echie gaat spelen.

En Ajax lijkt er klaar voor, getuige de manier van spelen in de Red Bull Arena. Het werd in allerlei opzichten een wedstrijd die Red Bull niet is gewend, want wanneer krijgen de Oostenrijkers met het abonnement op het kampioenschap nu vier doelpunten tegen? En wanneer hebben ze slechts 42 procent balbezit? Nou, dat vraagt Red Bull Salzburg zichzelf ook af!

Het leuke is dat de thuisclub dit ook niet onder stoelen of banken steekt, getuige het Twitter-verslag zoals geplaatst op de officiële kanalen. Als je dat een beetje naloopt, kom je leuke berichten tegen. “Dit is een zeer bezienswaardige wedstrijd,” twitterde de club bijvoorbeeld in de 37ste minuut. “De gasten uit Amsterdam komen keer op keer tot goede kansen, maar ook wij hebben offensieve kracht. Vollgas, Burschen!”

Ook de pressie die Ajax uitoefent op de linies van de Oostenrijkers in combinatie met de altijd goed verzorgde passing zorgen voor grote ogen, want Red Bull Salzburg bleef maar achter de bezoekers aanlopen in plaats van andersom. “De wedstrijd nadert zijn laatste fase en het blijft lastig om Ajax van de bal te zetten.”

Conclusie? De 1-4 is slechts een officieus resultaat, maar toch... Ajax maakt indruk!

https://twitter.com/FCRBS_en/status/1297200858095128577

https://twitter.com/FCRBS_en/status/1297199367934349313

https://twitter.com/FCRBS_en/status/1297196043977793536

https://twitter.com/RedBullSalzburg/status/1297181318778949639

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >