Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leden huishouden mogen bij elkaar kruipen tijdens Ajax - Eintracht Frankfurt

We kunnen er prima aan wennen dat er publiek welkom is bij thuiswedstrijden van Ajax. Het gaat nog om slechts 6000 plekken, maar toch. Alle beetjes helpen. En tijdens Ajax - Eintracht Frankfurt wordt een volgende stap gezet, want leden van hetzelfde huishouden mogen op Noord bij elkaar zitten.

24 augustus 2020 - 20:03
naastelkaarajaeincar
We hebben nu al zin in plaatjes van Ajacieden die weer echt naast elkaar zitten. © De Brouwer

Het treffen tussen Ajax en Eintracht Frankfurt wordt zaterdag afgewerkt en gezien de wisselende weersvoorspellingen kan een wedstrijdje bezoeken wel eens bijzonder aantrekkelijk worden. De aftrap is om 19.00 uur en een kaartje kost opnieuw 10 euro.

Ook de voorwaarden kun je inmiddels misschien wel dromen: kaartje kopen, eventueel identificeren en sowieso activeren via de Ajax app, coronavragen beantwoorden en dan binnen jouw tijdslot je mobiele kaartje scannen bij het poortje om de Johan Cruijff Arena binnen te gaan. Zingen mag helaas nog niet, maar er is wel een nieuwtje!

Ajax doet bij het oefenduel met de nummer negen van de Bundesliga een proef waarbij leden uit hetzelfde huishouden direct naast elkaar mogen zitten. Het betreft in eerste instantie alleen de eerste ring noord, want op de overige vakken moeten vijf stoelen leeg blijven tussen twee supporters. Als de proef succesvol verloopt, kan die hopelijk worden uitgebreid.

Als je met leden uit jouw huishouden naar Ajax - Eintracht wilt, doe je dus niet alleen jezelf een plezier door je aan de regels te houden maar ook een heleboel andere Ajacieden. Uiteraard wordt ter plekke een oogje in het zeil gehouden, maar vooral met het idee om alles strak te laten verlopen.

Dit alles is van belang met het oog op het opschalen van de capaciteit bij thuiswedstrijden in de eredivisie, hopelijk tot meer dan 10.000. Als je met z'n tweeën, drieën of vieren als vanouds bij elkaar wilt zitten, kies je bovenin voor de optie 'familievak' waarna je enkele instructies dient te volgen. Het komt min of meer neer op een tafeltje reserveren bij een restaurant.

De kaartverkoop voor Ajax - Eintracht start dinsdag om 12.00 uur en seizoenkaarthouders zijn als eerste aan de beurt. Ook aan SV Ajax-leden is gedacht: zij kunnen donderdag vanaf 12.00 uur hun kaartjes kopen. Per barcode kun je twee kaartjes kopen. Ben je nog niet aangesloten bij SV Ajax? Kom dan in actie!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >