Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Labyad over klik met Promes: ‘Quincy en ik zijn rasvoetballers’

Zakaria Labyad had het tijdens de 5-1-oefenzege werkelijk prima naar zijn zin tegen FC Utrecht. Met een hattrick voor rust pakte hij de glansrol in de broeierige Johan Cruijff Arena en leek daarmee te zeggen: "Ik ben er ook nog."

14 augustus 2020 - 08:02
labyad-12001
Goede voetballers verstaan elkaar, zo bleek ook tijdens het oefenduel met Utrecht. © Pro Shots

Labyad speelde met rugnummer negen en stond in de spits opgesteld, terwijl Quincy Promes in zijn rug opereerde. Erik ten Hag liet Labyad in hun beider Utrecht-periode ook wel eens als spits spelen, dus wist wat hij kon verwachten. Ook Labyad zelf vond het prima en je zag hem op het veld genieten.

“Het gaf mij een goed gevoel. We moeten de komende tijd maar zien waar ik nodig ben en vandaag was dat in de spits. Ik voel me op die positie ook goed en probeer het op mijn manier in te vullen, maar wel taakbewust. Het ging vandaag wel goed.”

Goed ging het zeker en vooral de klik met Promes viel op, al was Labyad daar zelf niet door verrast. “De samenwerking met Quincy was goed. Of dat nieuw is? Jullie zien natuurlijk niet veel trainingen van ons. Die klik is er daar ook. Het is nog niet dezelfde verbinding die Quincy met Hakim had, maar Quincy is een rasvoetballer en dat ben ik ook. Daar probeer je op in te spelen.”

Met andere woorden: goede voetballers verstaan elkaar altijd en Labyad gaf in elk geval een flink teken van leven. En een signaal naar de trainer die hem zo goed kent. “Elke speler werkt hard in de voorbereiding. Ik wil volgend seizoen zo veel mogelijk spelen,” klonk het dan ook stellig.

Labyad kwam van ver, want door een blessure en de uitbraak van corona stond hij zo’n negen maanden langs de kant. En dat is serieus lang. Daarom genoot hij met volle teugen van zijn glansrol tegen zijn oude werkgever. Ja, het was een oefenpot, maar je zag aan Labyad dat het voor hem iets meer dan dat betekende.

“Het is altijd leuk om tegen oude teamgenoten te spelen. Ik was wel echt gebrand om mezelf te laten zien. Ik heb zo lang niet kunnen voetballen. Nu kan ik eindelijk weer wedstrijden spelen, plezier hebben en trainen. Ik probeer elke wedstrijd alles te geven om mij te laten zien en dat lukte nu best goed.”
 
Opmerkelijk waren natuurlijk de 4-0 en de 5-0. Twee keer meldde Labyad zich voor het nemen van de vrije trap en twee keer vloog de bal werkelijk prachtig in de touwen. Eentje links en eentje rechts.

“We trainen als groep gedurende de weken op vrije trappen. Ik probeer een vaste trap te ontwikkelen en de bal met de juiste snelheid in de hoeken te krijgen. Vandaag lukte dat met twee goals. Welke de lekkerste was? De tweede was mooier, maar de eerste moeilijker.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >