Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus kijkt met ‘een geweldig gevoel’ terug op eerste Ajaxminuten

Aanwinst Mohammed Kudus maakte dinsdag zijn officieuze debuut voor Ajax tijdens het met 2-0 gewonnen duel met Wolfsberger AC. De twintigjarige viel na rust in en vormde een middenrif met Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch.

19 augustus 2020 - 06:34
kudus-12002
De eerste indruk van Kudus? Het smaakt naar meer. © Pro Shots

De Ghanees, die overkwam van FC Nordsjælland, moest lang wachten tot al het papierwerk in orde was, maar tijdens de derde oefenwedstrijd van zijn nieuwe club mocht hij eindelijk het wit-rood-wit in wedstrijdverband over zijn hoofd trekken. En dat beviel goed, aldus de speler, die had genoten van zijn eerste optreden: “Een geweldig gevoel."

Kudus begon tegen de nummer drie van Oostenrijk op de bank en zag hoe Razvan Marin en Edson Álvarez aan het ploeteren waren voor rust. De voorbereiding is er om de trainer te overtuigen, maar vooral de Mexicaan komt nog altijd maar moeilijk uit de verf.

Na de pauze mocht Kudus het plaggenveld in Saalfelden op en dat deed hij met groot enthousiasme. Van verstoppen was geen sprake en van zenuwen ook niet. De jongeling was aanwezig, wilde de bal hebben en deed er vrijwel steeds wat goeds mee. We weten, één zwaluw maakt nog geen zomer, maar zijn invalbeurt smaakt in elk geval naar meer.

Dat vond Kudus zelf ook, zo deelde hij met Ajax TV. Hij stond werkelijk te trappelen om zich te laten zien. “Het is fijn weer terug op het veld te zijn. Ik heb wat dagen vrij gehad en heb me daarna voorbereid om te gaan spelen. Het is goed om weer wat minuten in de benen te hebben.”

Het is altijd even wennen als je bij Ajax terechtkomt en dat geldt natuurlijk ook voor Kudus. Gelukkig vangen ploeggenoten hem op. “Iedereen helpt me, maar natuurlijk ben ik closer met de Afrikaanse jongens, dus Andre Onana en Lassina Traoré. Ze zeiden me dat ik mezelf moet zijn en moet genieten.”

Het is vergelijkbaar met hoe David Neres zich in eerste instantie vooral ontfermt over Antony. Beetje wegwijzen en alles. En dat is gewoon onwijs belangrijk, al geniet Kudus al met volle teugen. Hij belooft zelfs mooie dingen!

“Ik moet me nog steeds aanpassen aan de nieuwe mensen en de omgeving, maar het is geweldig tot nu toe. Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen. Ik kan niet wachten, er komt meer magie aan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >