Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

JC Arena verwerft plekje in toptien beste stadions ter wereld

De Johan Cruijff Arena is de laatste jaren alleen maar beter en mooier geworden. Veel beter en veel mooier. Dit blijkt nu ook uit een rangschikking van stadions wereldwijd. We vinden de JC Arena op dit lijstje terug als nummer tien en dat is een prachtige klassering.

07 augustus 2020 - 10:30
arenatoptiencar
De winst op PSV in 2019 blijft een prachtige herinnering. © Pro Shots

Als dit lijstje anno 1996 was vastgesteld, vragen we ons af op de JC Arena überhaupt op het scorebord terecht was gekomen. Maar gelukkig is er in de afgelopen bijna 25 jaar veel gebeurd. Langzaam maar zeker werd het stadion van Ajax en kreeg het ook de uitstraling van de club.

Met kleine stapjes begonnen we ons thuis te voelen in het nieuwe stadion, maar het plaatsen van nieuwe, rode stoeltjes, het dempen van grachten en nu ook het dicht bouwen van de hoeken maken de JC Arena langzaam maar zeker het stadion van onze dromen.

Die mening van de gemiddelde Ajacied wordt inmiddels gedeeld door experts. Het gaat om de experts van Football Annual, van de publicatie Brand Finance. Analytici hebben een model gemaakt op basis waarvan heel veel stadions verspreid over de wereld zijn beoordeeld.

Stadions krijgen punten op het gebied van 'matchday experience' (uitzicht, geluid, ruimte en bereikbaarheid van tribunes), aantrekkelijkheid voor sponsoren en tv-zenders, plus iets als impact waarbij invloed en lawaai vanaf de tribunes wordt gemeten.

Invloed vanaf de tribunes is een boeiende, want hierbij gaat het zelfs om impact op het verloop van het spel. Wij weten als geen ander hoe magisch sommige potjes kunnen verlopen in de JC Arena. Denk hierbij niet alleen aan Europese avondjes, maar ook de achteraf beslissende wedstrijd tegen PSV (3-1-winst) in de kampioensrace van seizoen 2018/2019.

Alles bij elkaar opgeteld scoort de JC Arena 74 punten en dat is dus genoeg voor een plekje in de toptien. Het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium staat bovenaan met 90 punten, gevolgd door het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta en het Principality Stadium in Cardiff.

De toptien wordt verder gevormd door Wembley, Bernabéu, Camp Nou, de Veltins Arena, Allianz Arena en het Wanda Metropolitano. De JC Arena op zijn beurt blijft voetbaltempels als Anfield, Old Trafford, het Etihad Stadium en Signal Iduna Park ruim voor. Bekijk hier de ranglijst.

Kortom, voer voor discussie!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >