Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Iedereen bij Eintracht blijft maar bizar complimenteus over Ajax

Als je puur naar het voetballende aspect kijkt, is het bijna eng hoe perfect de voorbereiding van Ajax op seizoen 2020/2021 verloopt. Het is ook bijna eng hoeveel complimenten dit oplevert, met name van Eintracht Frankfurt. 'Der Adlerträger' zijn ook na de test tegen de Ajacieden zwaar onder de indruk.

30 augustus 2020 - 10:05
eintrachtblijftmaarlovencar
Antony kreeg een paar stevige ingrepen te verwerken. © Pro Shots

De Ajacieden wonnen 'slechts' met 2-1, maar dit was dan ook de enige vorm van kritiek die geuit kon worden. Op een andere dag was het 4-1 of 5-1 geworden en dan waren de superlatieven vast helemaal niet van de lucht geweest. Nu blijft de afronding een dingetje, al kijken ze bij Eintracht verder dan dat.

“Dit was een super-oefenwedstrijd, van een heel ander niveau dat het potje tegen Eindhoven. Dit Ajax bulkt van de kwaliteit en het talent en wij hebben geprobeerd onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We moesten ze achterna rennen en hebben geleden,” aldus trainer Adi Hütter via de officiële kanalen van Eintracht.

Let wel, er is dus geen woord verzonnen van de teksten die we aanhalen. En er is geen sprake van een journalist die wat woorden in de mond legt. Nee, dit zijn 'gewoon' geschreven – en vertaalde – teksten die verschenen op het digitale thuis van de nummer negen van de Bundesliga, die de laatste jaren meer dan prima heeft gepresteerd op het Europese toneel.

“Wij hebben ook geprobeerd om hardheid in het spel te brengen en er een echte wedstrijd van te maken. We houden er niet van onderdeel te zijn van een demonstratie, dus soms moest ingegrepen worden om de vaart eruit te halen. Het werd echter geen moment gemeen. Ook Ajax verweerde zich, want we wilden allebei niet verliezen. De beste heeft gewonnen.”

Hütter vertelde in aanloop naar het oefenduel met Ajax al dat oefenen tegen de regerend kampioen iets heel anders is dan een vriendschappelijk treffen met PSV, omdat Ajax nu eenmaal de maatstaf vormt als het gaat om de Nederlandse voetballerij. Er werd met 1-2 gewonnen van PSV en nu met 2-1 verloren van Ajax, waarna de trainer zijn woorden dus gewoonweg herhaalt!

En daar blijft het niet bij, echt niet. “Der Gastgeber zeigte in der ersten Halbzeit seine ganze Klasse und bestätigte Adi Hütter, der gesagt hatte, dass der Gegner eine höhere Qualität haben werde als die PSV Eindhoven,” lezen we, terwijl het wedstrijdverslag rept over een defensieve uitdaging voor de Frankfurters en Ryan Gravenberch wordt omschreven als 'omnipräsent'.

Je zou denken dat we er nu wel zijn, dat de gemiddelde Duitser zich niet zo snel gek laat maken op basis van negentig minuten vriendschappelijk voetbal. Maar nee hoor, Eintracht raakt pas net een beetje op dreef. Ook de voetbaldirecteur en een speler zijn in de Johan Cruijff Arena onder de indruk geraakt.

“We hadden nog één of twee tegentreffers kunnen incasseren, maar zelf ook een keertje vaker kunnen scoren. Over het algemeen was het een goede wedstrijd, waarin Ajax liet zien dat het een Europese topploeg is en een voorsprong op ons heeft,” meldt Bruno Hübner, waarna middenvelder Sebastian Rode de afsluiter verzorgt. “Dit was een heel goede test voor ons, tegen een zeer goede ploeg. De technisch vaardige Ajacieden zetten ons behoorlijk aan het lopen, maar toen er een showtje dreigde van te worden gemaakt, moesten we van ons afbijten. Dat hebben we gedaan.”

Nogmaals: we overdrijven heus niet en je kunt alles nagaan via de toegevoegde linkjes. Als je denkt dat Red Bull Salzburg vorige week complimenteus was, dan vormt Eintracht de overtreffende trap. Laten we hopen dat de stroom aan complimenten nu niet opdroogt en er tijdens seizoen 2020/2021 ook nog loftuitingen volgen op momenten die er wel toe doen, want complimenten leveren geen prijzen op.

En ja, ondertussen won PSV met 0-4 van Hertha BSC. Leve de voorbereiding!

https://twitter.com/Eintracht/status/1299762394642685952

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >