Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Groeperingen besluiten F-side tijdens eredivisieduels leeg te houden

Het 'nieuwe normaal' valt zwaar. Heel erg zwaar. En het wordt er niet beter op nu de F-side heeft aangekondigd dat de tribunes van de eerste ring zuid leeg blijven tijdens de thuiswedstrijden in de eredivisie. De verschillende groeperingen op de F-side steunen dit besluit unaniem.

31 augustus 2020 - 19:07
fsidevoorlopigleegcar
Dit trieste beeld zien we voorlopig bij alle thuiswedstrijden... © De Brouwer

Er is op de F-side normaal gesproken plek voor 5000 seizoenkaarthouders en we weten allemaal dat het onwijs kan kolken, maar dat zit er in coronatijd gewoonweg niet in. Er worden onder de huidige omstandigheden slechts weinig supporters toegestaan, laat staan dat je mag springen of zingen.

Zelfs onder 'ideale omstandigheden' zou een F-sider slechts één keer per aantal wedstrijden welkom zijn in de Johan Cruijff Arena. Hoeveel supporters en eens per hoeveel wedstrijden is nog niet exact bekend, maar je snapt de boodschap. Hoe dan ook is dit voor de F-side een onwenselijke situatie.

Daarom is besloten om de F-side maar helemaal leeg te houden. Er worden hier drie redenen voor aangevoerd: Gebrek aan interesse in de oefenduels, seizoenkaarthouders die eens per aantal wedstrijden welkom zijn en een loting wie naar welke wedstrijd mag

“Wij hebben altijd aangegeven dat we alle supporters erbij willen houden. Alles of niets. Dit is niet zozeer een statement richting Ajax of de gemeente Amsterdam, maar heeft te maken met het logische feit dat wij niet willen dat er voor ons wordt gekozen wie er wel of niet bij mogen zijn,” aldus de F-side in een verklaring.

De F-side wijst op een e-mail die komende week vanuit de club naar alle seizoenkaarthouders wordt gestuurd. Supporters kunnen via deze e-mail laten weten of ze de komende tijd wel of niet naar wedstrijden van Ajax willen. Het verzoek aan seizoenkaarthouders op de F-side luidt: niet gaan, want de F-side blijft hoe dan ook leeg.

Ajax speelt zondag 20 september zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen RKC Waalwijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >