Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grim speelt met RKC nu eigenlijk liever niet tegen Ajax

Er is al het nodige gezegd en geschreven over de lege tribunes bij Ajax - RKC Waalwijk. Laten we daarom eens kijken wat we op het veld kunnen verwachten. Het kan zaterdag (aftrap 18.45 uur) wel eens een ongelijke strijd worden, als we Fred Grim mogen geloven. De RKC-trainer ziet de bui al hangen.

04 augustus 2020 - 16:41
grimajaxrkccar
Grim maakte het Ajax vorig seizoen met name in Waalwijk knap lastig. © Pro Shots

RKC stond op het punt om te degraderen en het scheelde weinig of dit was al officieel, maar de club ontsnapte door het stilleggen van de eredivisie. Het kortwieken van seizoen 2019/2020 bracht veel gevolgen met zich mee, maar misschien waren de Waalwijkers wel de grootste winnaar.

Desondanks is het bij RKC een komen en gaan van spelers. Althans, voorlopig komt het vooral neer op uitzwaaien. Er groot deel van de basiself vertrok en ook van de groep spelers daar net achter zien we lang niet iedereen meer terug in het blauw/geel. Klik hier voor een overzichtje.

Er moet dus weer iets opgebouwd worden, maar grote kans dat de bouwstenen pas richting de start van de competitie beschikbaar komen. Anders gezegd: het is niet zo dat RKC op dit moment de ene na de andere speler aantrekt. En dan is het eerste oefenpotje tegen het grote Ajax.

“Gaan we het over Ajax hebben of over onze voorbereiding,” vraagt Grim zich hardop af als Fox Sports informeert naar de stand van van zaken richting zaterdag. “Het is een wedstrijd die je normaal gesproken, in een normale voorbereiding, niet als eerste speelt. Alles is nu anders.”

Alles is nu dus anders, maar is het dan niet leuk om tegen Ajax te oefenen? Nou, daar lijken de meningen bij RKC nogal over verdeeld. “Het gaat er niet om of het leuk is,” vindt Grim. “Het gaat erom of het goed is voor de groep en of je in een voorbereiding bepaalde stappen kunt zetten. En normaal gesproken trap je niet af tegen Ajax.”

Grappig genoeg denkt Anas Tahiri hier op zijn beurt weer net iets anders over. De middenvelder kan zich verheugen op belangstelling van Besiktas en kijkt er best naar uit om in de Johan Cruijff Arena een balletje te trappen. “Waarom moeten we bang zijn? Het is altijd leuk om tegen Ajax te spelen.”

Overigens treffen Ajax en RKC elkaar ook tijdens de tweede speelronde van de eredivisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >