Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Elektricien' Onana voorziet dorp van zijn moeder van stroom

Andre Onana stond tijdens het oefenduel met RKC Waalwijk (6-1) nog niet onder de lat bij Ajax. De keeper had nog wat enkelklachten, maar ondertussen verrichte hij wel een mooie daad in zijn thuisland Kameroen. Hij voorzag de woonplaats van moeder Adèle van elektriciteit.

10 augustus 2020 - 12:24
onana-12005
Onana zorgt dat de kleine duizend inwoners van Ossoessam elektriciteit hebben. © Ajax Images

De moeder van Onana woont in het dorp Ossoessam, in de regio Menguemé. Het plaatsje in het zuid-westen van Kameroen was nog niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Onana heeft de boel uiteraard niet zelf aangesloten, maar zijn inspanningen hebben dat in elk geval wel mogelijk gemaakt.

En dat wordt logischerwijs gewaardeerd in Kameroen! Het is voor ons allemaal zo vanzelfsprekend om ‘s avonds even het licht in te schakelen of de televisie aan te zetten, maar dat is lang niet overal in de wereld het geval. Tot voor kort dus ook niet voor de kleine duizend inwoners van Ossoessam.

“Dankzij Onana kunnen de dorpelingen nu rustig televisiekijken zonder noodstroom en tot laat in de avond buiten blijven om in het licht met elkaar te praten. Onana is een ster met een groot hart die niet te koop loopt met zijn goede daden,” zo lezen we op de website Actu Cameroun.

Het is een stukje berichtgeving dat een glimlach op het gezicht tovert. Wij hopen ondertussen vooral dat de inwoners van Ossoessam nu nog beter Ajax kunnen volgen en vooral dat ze dan zien dat de doelman nog een jaar in Amsterdam onder de lat staat.

Maar of dat laatste het geval is... Het is afwachten!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >