Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind slaat interlands Oranje begin september over

Daley Blind maakt geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De verdediger wordt vervangen door onder meer Perr Schuurs en dat is alleen maar logisch, omdat er nog onderzoeken gaande zijn waaruit moet blijken waarom zijn ICD afging tijdens Ajax - Hertha BSC.

28 augustus 2020 - 15:25
blindnietbijoranjecar
Hopelijk is Blind erbij als de competitie start, maar zijn welzijn is prioriteit. © Pro Shots

Blind ging in de tachtigste minuut ineens neer en later bleek dat dit gebeurde omdat zijn ICD was afgegaan. De ingreep werd bevestigd door Erik ten Hag. De ICD is het kastje dat de dertigjarige uit voorzorg onder de huid bij zich draagt en ingrijpt bij hartritmestoornissen.

Zowel Ajax als Blind liet nadien weten dat de verdediger in orde is, maar er moet nog wel het nodige worden uitgezocht voordat het kind van de club de training mag hervatten. Hoewel Blind aangeeft zich 'oké' te voelen, hebben we nog niet gehoord dat het licht weer op groen staat.

Daarom is het alleen maar logisch dat Blind deze samenkomst van het Nederlands elftal overslaat en de duels met Polen en Italië in de Nations League via de televisie volgt. We duimen in de hoop dat er binnenkort goed nieuws volgt, maar Blinds gezondheid staat sowieso voorop.

“Ik ben ontzettend geschrokken van Daley,” aldus Dwight Lodeweges, die tijdelijk de scepter zwaait bij het Nederlands elftal, in een reactie namens de KNVB. “Ik zat voor de televisie en kreeg er kippenvel van. Alsjeblieft, laat het niet waar zijn, dacht ik. Die gaan we er nu niet bij halen. Laat hem maar herstellen.”

Blind liet ons eerder deze week inderdaad voor de tweede keer schrikken, nadat het tijdens Ajax - Valencia ook al eens fout was gegaan. Hij was toen tijdens de wedstrijd ook eventjes het noorden kwijt voordat hij de negentig minuten volmaakte.

Later bleek dat dit werd veroorzaakt door een ontstoken hartspier, waarna Blind werd voorzien van de ICD. Het duurde toen dik twee maanden voordat hij zijn rentree maakte.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >