Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AZ maakt zich weinig illusies over direct CL-startbewijs

Op zich is maandag 3 augustus geen spannende datum, maar er moeten wel gewoon eventjes wat zaken bevestigd worden. We doelen op bericht van de Uefa over de Nederlandse deelnemer aan de Champions League. De inschrijving van Ajax is nu nog niet officieel.

02 augustus 2020 - 12:10
azclticketcar
AZ hoopt Ajax stiekem nog een laatste keer klem te zetten... © Pro Shots

Die inschrijving is op zich niet spannend, maar er waren bij AZ lange tijd mensen die meenden dat de Alkmaarders meer recht hebben op het directe startbewijs dan Ajax. Misschien zijn die mensen er nog steeds wel. Doelsaldo versus onderling resultaat, je kunt het argument uit de Kaasstad wel dromen.

AZ dreigde zelfs met juridische stappen, desnoods tot aan het sporttribunaal CAS, maar het lijkt er inmiddels op dat niet al die mensen meer geloven in een goede afloop. “Ik weet niet of het zin heeft om onze kans in percentages uit te drukken,” liet trainer Arne Slot weten aan Fox Sports.

Slot is druk bezig om zijn ploeg voor te bereiden op de start van het seizoen. Als er niets geks meer gebeurt, start het seizoen voor AZ op 25 augustus met een wedstrijd in de tweede voorronde. Om in het hoofdtoernooi te geraken, moeten in totaal drie voorronden (Q2, Q3 en play-offs) worden overleefd.

“We zijn niet zomaar twee weken terug al begonnen met trainen en bereiden ons voor op Q2. Alles wat beter wordt dan dat, is mooi meegenomen. Als je nu kijkt naar de status van onze situatie zou dat een enorme meevaller zijn,” aldus Slot rondom een oefenpotje tussen FC Utrecht en AZ.

“Als ik eerlijk ben, hou ik er op dit moment niet echt rekening mee, nee,” vervolgde hij over het alsnog verkrijgen van een direct ticket voor het kampioenenbal. “Dat vind ik ook normaal. Het is heel logisch dat we naar Q2 gaan. Of, nou ja, logisch... Er is genoeg over gezegd, dit is nu onze verwachting.”

“Q2 lijkt mij op dit moment het meest reële scenario. Dat de KNVB er destijds anders over dacht, ligt achter ons. Het zou een enorme meevaller zijn als het maandag nog verandert, maar wij moeten ons nu richten op Q2. Als spelers en staf werken wij volle bak toe naar de 25e.”

Overigens wordt het directe CL-startbewijs voor Ajax pas definitief zodra Napoli en Olympique Lyon worden uitgeschakeld in de nog uit te spelen editie van 2019/2020.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >