Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax presenteert stijlvol derde shirt als ode aan eerste EC1-winst

Het was al een poosje bekend dat Ajax dit seizoen een heus derde shirt zou presenteren, maar we hebben nu ook daadwerkelijk detailplaten voor jullie op een rijtje gezet. We gokken dat het tenue aardig in de smaak gaat vallen! Check de foto's maar eens.

20 augustus 2020 - 10:00
Fotoverslag-derde-shirt-1200
Check ons fotoverslag hieronder voor nog veel meer plaatjes! © Ajax Life

Het credo bij Ajax is ‘For the Future’, maar met het fonkelnieuwe derde shirt is er toch ook zeker sprake van ‘For the History’, want de outfit is vooral een dikke verwijzing naar de eerste Europa Cup 1-winst. Dat is komend seizoen vijf decennia geleden.

Het speciale tricot doet qua template denken aan het traditionele thuisshirt, maar dan wel in andere kleuren. Het rood is zwart en het wit is antraciet van kleur. De bedrukking en de Adidasstrepen zijn goudkleurig. Het broekje en de sokken zijn eveneens zwart met gouden accenten.

Het clublogo op de borst is via een zwarte badge aangebracht in gouden stiksels. Boven het logo prijken de drie sterren, eveneens in goud geborduurd. Gezien de knipoog naar het verleden had Ajax de keuze kunnen maken om supporters te verrassen met het oude logo, maar gekozen is voor het plaatje met de elf lijnen.

Onder het clublogo zien we overigens een soort van lauwerkrans met het getal 50. Dit getal verwijst zoals dus naar de gewonnen Europacup 1-finale in 1971. Ajax stelde toen voor het eerst de Europacup 1 veilig door Panathinaikos op Wembley met 2-0 te verslaan.

De precieze speeldatum was 2 juni 1971 en deze dagtekening staat dan ook afgedrukt aan de binnenzijde van het shirt. Het was het begin van een absolute glorietijd, want ook in 1972 en 1973 ging Ajax met de Europacup 1 aan de haal. De vierde en laatste cup met de grote oren werd in 1995 bemachtigd.

Afijn, we namen ons fototoestel mee naar de fanshop bij het stadion en schoten onderstaande kiekjes voor jullie. De nieuwe lijn is vanaf donderdag verkrijgbaar in de Ajax Fanshops, zowel in de drie fysieke winkels als online. Dat geldt overigens ook voor de bijhorende trainingscollectie.

Ben je lid van SV Ajax? Dan krijg je 10 procent korting op vertoon van je clubcard.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >