Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax plaatst extra bestelling van onwijs populaire goud/zwarte derde shirt

Zo, dat is goed nieuws! Het wordt voor een groep smachtende Ajacieden alsnog mogelijk om het goud/zwarte derde shirt aan te schaffen. Bij hoge uitzondering gaat Adidas – opnieuw in beperkte oplage – shirts bijmaken. De nieuwe partij shirts wordt uiterlijk half december in Amsterdam verwacht.

26 augustus 2020 - 12:03
extraderdeshirtscar
Als je mis hebt gegrepen, volgt nu een herkansing! © Ajax Life

De introductie van een Europees derde shirt bovenop het 'normale' thuisshirt en uittenue bleek een schot in de roos. Het shirt was zo populair dat de digitale fanshop de vraag niet aankon en er lange rijen stonden voor de fanshops in Batavia Stad, de Kalverstraat en uiteraard de Johan Cruijff Arena.

Om supporters die misgrepen tegemoet te komen en zwarthandel tegen te gaan, heeft Ajax een beroep gedaan op Adidas om te kijken of er meer shirts kunnen komen. Dat blijkt te gaan lukken. Dit gaat ten koste van andere Adidas-producties, maar toch, er komen extra derde shirts!

De oorspronkelijke bestelling moest al medio 2019 worden geplaatst en toen werd besloten het shirt in een beperkte oplage te produceren. Waarom? De ervaring bij Adidas leert dat de resultaten van verkoop van derde shirts zeer wisselend zijn. En inderdaad, loop een fanshop van club X of Y binnen en thuisshirts zijn altijd als eerste uitverkocht.

Ook was op het moment van bestellen natuurlijk nog niet duidelijk dat het shirt in de Champions League zou worden gedragen. Gelukkig is er sprake van witte rook, want het directe startbewijs voor het kampioenenbal is sinds eind vorige week binnen. Dit deels met dank aan Bayern München.

Hier komt bovenop dat de vraag naar Ajaxshirts extreem is. Ajax overtreft niet alleen zijn eigen verwachtingen, ook bij Adidas springt in het oog hoe populair Ajax is vergeleken met andere clubs die het sponsort. Dit terwijl Ajax al significant meer shirts is gaan bestellen om ervoor te zorgen dat het wit-rood-witte thuisshirt gedurende een seizoen zo lang mogelijk verkrijgbaar is.

De tweede ronde van de verkoop van het derde shirt vindt plaats via een voorinschrijving. Je kunt je bestelling gewoon plaatsen via de webshop en na binnenkomst van de extra shirts – uiterlijk half december – wordt de bestelling verstuurd.

Leden van SV Ajax ontvangen 10 procent korting op hun bestellingen in de webshop. Klik hier om je aan te sluiten!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >