Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden krijgen nieuwe bondscoach zodra Barça lapt voor Koeman

Het is een kwestie van geduld voordat... Ronald Koeman het Nederlands elftal verruilt voor FC Barcelona. De bondscoach staat op het punt weer clubtrainer te worden, omdat hij geen 'nee' kan blijven verkopen aan de club met de grootste aantrekkingskracht van allemaal.

17 augustus 2020 - 22:01
koemanwegcar
Babel kwam zelfs terug naar Ajax met het oog op het EK. © Pro Shots

Dit betekent automatisch dat de internationals van Ajax – op dit moment zijn dat Donny van de Beek, Daley Blind en Quincy Promes – straks te maken krijgen met een verse keuzeheer. Zo'n beetje alles kan daardoor weer anders worden, zelfs in deze tijden waarin alles al anders gaat.

Koeman wist de val van Oranje een halt toe te roepen en omhoog te kruipen vanuit een diepe, diepe put die soms zelfs wel eens bodemloos leek. Het Nederlands elftal richtte zich op en haalde op knappe wijze de finale van de Nations League, terwijl ook een startbewijs voor het EK werd veiliggesteld.

Dat EK was vooralsnog het ultieme podium waarop het Nederlands elftal hoopte te schitteren, maar we weten allemaal wat er is gebeurd: het coronavirus gooide alles overhoop en we horen zelfs wat geluiden dat het nog maar de vraag is of het EK volgend jaar kan worden ingehaald.

Dit zou hebben bijdragen aan het besluit van Koeman om voor drie seizoenen zijn jawoord te geven aan Barcelona. De eerste puzzelstukjes vallen op hun plek, want Quique Setién is maandag de laan uitgestuurd en het bestuur heeft rigoreuze maatregelen aangekondigd. De club zal op allerlei vlakken een renovatie ondergaan.

Behalve Frenkie de Jong is zo'n beetje niemand meer zeker van zijn plek in de selectie, wat Luis Suarez zomaar in de armen van zijn oude liefde Ajax kan drijven. Dat is het pluspunt. Zijn er ook minpunten? Wie weet. We hebben Van de Beek gelinkt zien worden aan Barcelona, al kiest Koeman als oranjehemd vrijwel nooit voor hem.

En ook de KNVB zit in de piepzak, want het raakt zijn succesvolle bondscoach kwijt. Er staan begin september na driekwart jaar eindelijk weer eens interlands op het programma en de vraag is wie er dan voor de groep staat, want Barcelona hoeft slechts de afkoopsom die in Koemans contract staat te voldoen om zijn nieuwe trainer te kunnen begroeten.

De grote vraag is nu dan ook: wie wordt de nieuwe bondscoach? Peter Bosz maakte er geen geheim van dat hij het een ontzettende eer zou vinden, terwijl ook namen als Frank de Boer, Philip Cocu en Giovanni van Bronckhorst rondzingen. Ook de naam van Clarence Seedorf hebben we voorbij zien komen. En dan is er nog Mark van Bommel, haha.

We zijn benieuwd. Al die namen hebben hun voors en tegens. Kortom, over de opvolging van Koeman is vast het laatste woord nog niet gezegd...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >