Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie droegen er voor Antony het Ajaxshirt met rugnummer 39?

Het cijfer 39 klinkt in eerste instantie niet zo bijzonder, maar toch heeft Ajax gek genoeg al heel wat spelers gehad die met dat rugnummer op hun shirt voetbalden. Ook nieuwkomer Antony gaat bij Ajax spelen met dat nummer en is dus de volgende in het rijtje. Weet jij nog wie zijn voorgangers waren?

28 juli 2020 - 14:01
2020-07-27-Contract-Antony-002
Negen Ajacieden met rugnummer 39 gingen Antony voor. © Ajax Images

Antony brak al op jonge leeftijd door in het eerste elftal van São Paulo. In het najaar van 2018 debuteerde de toen nog achttienjarige Braziliaan met nummer 39 achterop zijn tenue. We kunnen ons dus best voorstellen dat Antony ook bij Ajax voor dit rugnummer kiest, gezien de speciale herinneringen die aan dit cijfer zijn verbonden.

Antony is niet de eerste Ajacied die met rugnummer 39 gaat spelen. De recordaankoop heeft negen voorgangers die eveneens met het bijzondere cijfer op hun rug voetbalden. Weet jij nog wie dat waren? Het is een klein lijstje, maar verzin de namen maar eens! Dat is nog best lastig.

Het zijn niet eens zozeer onbekende namen, maar meer spelers waarvan je denkt: huh, hadden die rugnummer 39? Dat komt omdat de desbetreffende Ajacieden vaak later een ander nummer kregen toebedeeld, waaronder ze een stuk bekender werden.

We zijn benieuwd hoever je komt! Je krijg vijf minuutjes de tijd om tien namen in te kloppen, waarbij je Antony natuurlijk als eerste invult. Overigens zijn we alleen op zoek naar échte voetballers, dus geen e-sporters. Koen Weijland liep ook enige tijd met rugnummer 39 rond, maar die mag je lekker achterwegen laten. 

Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >