Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers gebruikte Van Gaal in zijn afscheidsseizoen 1996/1997?

Het eerste jaar van Ajax in de toen nog Amsterdam Arena was tevens het laatste jaar van Louis van Gaal als oefenmeester. Over dat tijdperk gaat onze nieuwste quiz. Weet jij alle spelers te noemen die 'de IJzeren Tulp' tijdens zijn afscheidsronde minuten gaf? Deze opgave is lastiger dan je nu misschien denkt...

06 juli 2020 - 10:08
Gabrich-1200
De man die volgens Van Gaal nooit omviel zat echter onwijs vaak op zijn gat. © Ajax Images

We kunnen rustig stellen dat Van Gaal in zijn laatste seizoen 1996/1997 een gigantisch aantal spelers gebruikte. Hij moest wel, door de vele blessures. Het was echt ongekend hoeveel spelers dat seizoen omvielen met allerlei klachten. 

Daarom maakte Van Gaal veelvuldig gebruik van jeugdspelers of reserves. Spelers die normaal gesproken nog niet klaar geacht werden voor het grote werk. Maar het kon niet anders. Dat zorgde ervoor dat Van Gaal liefst dertig spelers gebruikte in de PTT Telecompetitie, de Johan Cruijffschaal, de Champions League en de Amstel Cup.

Ajax eindigde dat seizoen als vierde, verloor kansloos de strijd om de JS-schaal en vloog er in de beker uit tegen Heracles. En oh ja, de grasmat in het nieuwe stadion was werkelijk dra-ma-tisch en totaal on-Ajax.

Toch herinneren we ons ook mooie zaken. De twee kopballen van een jonge Portugees tegen de Glasgow Rangers en zijn rake trap in Estadio Vicente Calderon tegen Altético Madrid. In de Champions League beet Ajax nog af en toe flink van zich af.

Hoe dan ook, wij zijn benieuwd of jij alle spelers kunt opdreunen die Van Gaal in alle competities heeft gebruikt. Je krijgt tien minuten de tijd. En de opgave is lastig. Oh, jazeker! 

Succes!


Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >