Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Afrikaanse voetballers gingen Kudus voor in Ajax 1?

Mohammed Kudus, het negentienjarige talent uit Ghana, tekent een contract voor vijf jaar in de Johan Cruijff Arena. Natuurlijk droomt hij van schitteren in Ajax 1, zoals veel Afrikaanse spelers voor hem ook deden. De één wat meer dan de ander, dat wel. Daarover gaat deze quiz, want welke Afrikaanse voetballers gingen Kudus voor?

16 juli 2020 - 10:56
finidi-1200
Op deze heerlijke plaat vind je alvast twee antwoorden! © Ajax Images

Kijk alleen al even naar de foto hierboven. Wat bracht dit duo ons een plezier midden jaren negentig. Het zal je dan ook geen enkele moeite kosten om de namen van dit tweetal hieronder in te kloppen. Maar we zoeken meer namen. Veel meer namen.

We zoeken echter namen van spelers die daadwerkelijk ook minuten maakten tijdens een officiële wedstrijd van het eerste elftal. Dus Hassane Bandé telt niet. De Burkinees staat dan wel prominent op alle kampioensfoto's, maar schitteren in het eerste deed hij nog niet. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor jonge spelers als Leo Thethani en Dean Solomons.

Hoeveel minuten je van ons krijgt om alle namen te bedenken? Acht. We denken dat je daar een heel eind mee komt. Als geheugensteuntje hebben we de landen in de tabel hieronder al toegevoegd. Mogelijk helpt dat je op weg! Nu de namen nog, maar dat is echt aan jou.

Succes!Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >