Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: 'ondeugende' Veltman voetbalt gewoon door ondanks blessure

Na bijna negentien jaar lijkt het er nu toch echt op dat Joël Veltman vertrekt bij Ajax. Na vrijwel een leven lang Ajax – tot dusver dan – wacht een nieuwe uitdaging. Als het zo is, volgt als vanzelf het eerbetoon dat de ras-Ajacied verdient. Maar nu blikken we terug op een ondeugend momentje.

03 juli 2020 - 09:54

Het is begin 2017 als Ajax het opneemt tegen Sparta. De Ajacieden beginnen steeds beter en leuker te voetballen en nog zonder dat we het echt weten, staat er een mooi Europees avontuur om de hoek. Maar goed, dat is voor later.

Die dag richten de blikken zich op Veltman. Boze blikken. Grote kans dat de verdediger zelf ook denkt: wat heb ik nu toch weer gedaan? Goede vraag. Wij weten het ook niet zo goed. De Ajacied ziet 'Bertje' Traoré geblesseerd op de grond liggen en vraagt tegenstander Iván Calero om geduld.

Calero is de beroerdste niet en houdt inderdaad in, maar dan gaat Veltman er ineens vandoor over de rechterflank. De aanval krijgt een vervolg alsof er niets is gebeurd. De voorzet van Veltman is echter ondermaats, waarna Sparta de bal kan wegwerken en zijn ongenoegen uit.

Veltman weet eigenlijk vrijwel direct dat hij fout zit en biedt naderhand uitgebreid zijn excuses aan voor het verder spelen. Zoals gezegd: hij weet zelf ook wel dat hij dit echt niet kon maken. Achteraf is het misschien maar goed dat de voorzet ondermaats was, want stel je voor wat er anders was gebeurd...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >