Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Unieke beelden: afterparty op Arenadek na overwinning op Lyon

Je hebt filmpjes die je na een paar keer wel hebt gezien en je hebt filmpjes waar je geen genoeg van krijgt. De sfeerbeelden gemaakt vanaf het Arenadek na de thuisoverwinning op Olympique Lyon (4-1) vallen in de laatste categorie. We gaan nog één keer terug naar die magische avond, die eindigde met een heerlijke afterparty.

02 juli 2020 - 11:06

Er zat flink wat spanning op de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League. Lyon werd gezien als een tegenstander die niet zomaar even opzij zou worden gezet. Maar uiteindelijk beleefden zowel de spelers als supporters een prachtige avond in de Johan Cruijff Arena. Het was destijds misschien wel de mooiste dag sinds 15 mei 2011.

Ajax speelde een heerlijke pot, scoorde vier keer en stond met één been in de Europa League-finale. Een meer dan prima reden voor een feestje achteraf! De supporters verzamelden zich bij de fly-over van het Arenadek om vervolgens een heuse afterparty met de spelers te houden.

Matthijs de Ligt kon het zoals gewoonlijk niet laten om een liedje te zingen, terwijl ook Davy Klaassen, Donny van de Beek, Lasse Schöne en Hakim Ziyech luidkeels werden toegezongen. Wat er ook de week daarna in Frankrijk zou gebeuren, deze avond pakten ze niet meer van ons af.

Terwijl wij nog altijd lekker gaan op boven- en onderstaande beelden, was de president van Lyon destijds een stuk zuurder over de afterparty. Jean-Michel Aulas was van mening dat er door de Ajacieden iets te uitbundig feest werd gevierd achteraf. Hij gebruikte dat vervolgens als inspiratie om zijn elftal te laten stormen tijdens de return.

Gestormd werd er zeker in Frankrijk, maar we weten allemaal hoe de wedstrijd in Lyon uiteindelijk afliep!

https://twitter.com/AFCAjax/status/859890581664710656?s=20

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >