Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat Antony ware publieksattractie wordt

Recordaankoop Antony (20) laat overal weten hoe hij staat te trappelen om bij Ajax te komen voetballen. De Braziliaanse aanvaller zal zich sowieso bij de hervatting van de trainingen in augustus melden op De Toekomst. Zijn toekomstige trainer kijkt uit naar de samenwerking.

12 juli 2020 - 09:39

De spelers en trainers van Ajax hebben nu een kleine drie weken vakantie. Erik ten Hag wilde vakantie in eigen land vieren, maar aangezien alles volgeboekt was, gaat hij toch de grens over. Begin augustus meldt hij zich weer op De Toekomst, samen met de spelers. Vanaf dat moment gaat het vizier definitief op de start van een nieuw voetbalseizoen.

Ten Hag zag in de afgelopen trainingsperiode hoe de vonken er bij zijn selectie afvlogen. De spelers mochten eindelijk weer in grotere groepen trainen en partijvormen spelen. Dat hadden ze duidelijk gemist en de trainer moest af en toe op de rem trappen, zo los ging het, zo vertelt de trainer aan het eigen clubkanaal.

Ten Hag: “Ze kijken zo uit naar het spelen van echt voetbal. Het is daarom prettig dat we in augustus die wedstrijden tegen eredivisieclubs kunnen spelen.” Ajax speelt in het kader van de Fox Sport Eredivisie Comeback oefenduels tegen RKC (8 augustus) en FC Utrecht (13 augustus).

Mogelijk maken we dan voor het eerst kennis met Antony. De Braziliaanse aankoop van wie mooie dingen verwacht worden. Zeker in combinatie met zijn landgenoot David Neres, die afgelopen seizoen een ietwat verloren jaar meemaakte.

“Daar hopen we natuurlijk allemaal op. Dat Antony A een geweldige voetballer wordt die er voor zorgt dat het team titels gaat winnen. En B: dat hij een attractie wordt.”

Volgens Ten Hag past het verwachtingspatroon bij de ambities. “De eisen bij Ajax zijn altijd hoog. We hebben hier zo’n klimaat dat we het allerhoogste nastreven. Ik verwacht dat Anthony daar honderd procent zijn best voor gaat doen. Dan komt de rest vanzelf.”
 
Ten Hag vertrouwt erop volgend seizoen weer over een sterk elftal te kunnen beschikken. De coach raakt niet in paniek als Donny van de Beek, Andre Onana of Nico Tagliafico vertrekt. “Natuurlijk hou ik ze er liever bij, maar dit is van alle jaren. Een vertrek vangen we op met een aankoop of vanuit de opleiding,” aldus de trainer, die weet dat het verwachtingspatroon weer hoog zal zijn.

“Dat komt door de laatste seizoenen, maar een Nederlandse club die zo’n vooraanstaande rol speelt in de Champions League, dat is niet normaal. We zijn het normaal gaan vinden, maar dat is het niet. Toch streven we er weer naar, want dat is het hoogste level.”

Verder is de trainer tevreden dat hij kan beschikken over ervaren dertigers als Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg. “We hebben heel veel jonge spelers. Ik liet vorig seizoen ontzettend veel jongens debuteren, maar zij hebben ook sturing nodig van ervaren spelers. Ook daar kijken we naar bij de samenstelling van de groep. De balans moet goed zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >