Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag denkt direct aan VAR als hij één spelregel mag veranderen

Erik ten Hag had de eer om hoofdpersoon te zijn in het laatste vragenvuur van seizoen 2019/2020. Alle vragen en antwoorden staan netjes afgedrukt in ons magazine, die vorige week bij al onze leden is bezorgd. En stel nu eens dat de trainer een spelregel zou mogen veranderen...

04 juli 2020 - 07:59
hagvaranderscar
Ten Hag is niet tegen de VAR, maar ziet ruimte voor verbetering. © Pro Shots

Het antwoord op die vraag, gesteld door Erik van Lohuizen (23), is absoluut interessant! Want wat blijkt? Ten Hag wil dat er anders wordt omgegaan met de VAR. De trainer stoort zich aan de ophef die VAR-beslissingen veelal met zich meebrengen en vermoedt dat het anders kan.

“Ik ben in de basis voor de VAR, maar de uitleg heeft alleen maar tot meer discussie geleid. Ik ben voor fairplay. Dat effect zou de VAR moeten hebben, maar ik denk dat het tegenovergestelde waar is,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

Dat heeft te maken met interpretatie, vermoedt de trainer. “Als we verder zijn in het VAR-proces komt dat effect er wel. Tot nu toe heeft het heel veel irritatie opgeleverd. Ik zeg dus niet dat we met de VAR moeten stoppen, maar dat het ontwikkeld moet worden, zodat het beter wordt.”

Het hele Vragenvuur met Ten Hag lees je in magazine Ajax Life 11. Deze valt exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax (Ajax Life en Ajax Jonge Schare) op de deurmat. Het blad ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >