Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
SV Ajax

SV Ajax blij met in protocol voorgestelde testperiode in augustus

De Supportersvereniging Ajax is blij dat er nu een protocol ligt dat mogelijk maakt dat er al tijdens de oefencampagne in augustus getest kan worden met het toelaten van publiek in stadions binnen de huidige coronaregelgeving.

09 juli 2020 - 14:25
anderhalve-meter-1200
Fijn! Er gaat al in augustus getest worden met beperkt toelaten van publiek. © De Brouwer

Het is goed om te zien dat de KNVB daar hard aan heeft gewerkt, in samenwerking met veiligheidscoördinatoren van clubs, de coöperatie eerste divisie, de eredivisie CV, FOX Sports en ook zeker het Supporterscollectief Nederland.

Fabian Nagtzaam, directeur SV Ajax: “Ons voorstel van afgelopen 24 juni om de proefperiode met beperkt publiek via een dergelijk protocol eerder te laten starten is tot wasdom gekomen. De maatregelen uit het protocol worden nu al per 1 augustus bij oefenduels getest, in plaats van pas per begin september. De snelheid en vooral zorgvuldigheid waarmee dit tot stand kwam, verdient een groot compliment.”   

Nagtzaam vervolgt: “Wij stelden vanaf het begin van de coronacrisis in maart de veiligheid en daarmee de gezondheid van onze supporters voorop. Ook dat doet dit protocol nu, uitgaande van de huidige coronamaatregelen.” 

In eerste instantie leek het alsof betrokken partijen pas bij de start van de competitie medio september een dergelijk traject zouden ingaan. Gelukkig wordt met dit protocol anderhalve maand ‘tijdswinst’ geboekt, doordat men in augustus al van start kan.

Nagtzaam: “Wij gaven eerder aan bij de start van de competitie ‘niemand of iedereen’ in het stadion. We wilden niet dat er onderscheid tussen supporters gemaakt zou worden. In het protocol ligt dan ook de focus op het organiseren van wedstrijden waarbij zo veel mogelijk publiek aanwezig kan zijn binnen de huidige coronaregelgeving.”

“De fase met beperkt publiek tijdens de testfase geldt wanneer spelen met volledig gevulde stadions nog niet toegestaan is. Dit als tussenstap naar de zo door ons gewenste volle en sfeerrijke stadions en om te voorkomen dat wordt teruggevallen naar wedstrijden zonder publiek.” 

Met dit protocol en de testperiode lijkt een dergelijk plan haalbaar. Ook hierbij moet de gezondheid ten alle tijden voorop blijven staan. Dus als tijdens de testperiode blijkt dat dit in gevaar komt, dan moet men helaas besluiten zonder supporters te spelen. Gezien de ontwikkeling van het virus in Nederland zijn wij echter positief gestemd en hopen nog steeds op volle bezetting bij de start van de eredivisie.

Als er dan geen grote uitbraken zijn en ieders gezondheid in redelijkheid is te waarborgen, dan zien wij medio september de start van de competitie met dit protocol in de hand zonnig tegemoet. Dat zou het beste scenario zijn voor zowel clubs als supporters.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >