Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scheutjens nieuwe keeperstrainer, Bogarde promoveert naar Ajax 1

Erik ten Hag voert voor het komend seizoen enkele wijzigingen door in zijn technische staf. Zo is Anton Scheutjens aangetrokken als nieuwe keeperstrainer, terwijl er voor Carlo l’Ami een nieuwe functie binnen de club wordt gezocht. Daarnaast is Winston Bogarde definitief aan de staf van het eerste elftal toegevoegd.

02 juli 2020 - 09:24
2018-11-14-Ajax-Heerenveen-0065
Voor zowel Bogarde als L’Ami gaan er dingen veranderen komend seizoen. © Ajax Images

Scheutjens is geen onbekende van Ten Hag. De hoofdtrainer van Ajax werkte tussen 2009 en 2012 al eens samen met de oud-doelman bij PSV. Scheutjens was na zijn avontuur in Eindhoven flink wat jaren actief als keeperstrainer bij FC Kopenhagen, waarna hij ook de doelmannen van SV Someren en Almere City onder zijn hoede had.

De 52-jarige Scheutjens tekent bij Ajax een contract voor twee jaar, waar hij gaat samenwerken met Andre Onana (hopelijk), Maarten Stekelenburg, Dominik Kotarski en Kjell Scherpen. Een ambitie die de keeperstrainer al langer had. “Het werken met topkeepers past bij mij: de druk van het moeten presteren, de spanning en het toewerken naar grote internationale wedstrijden. Met name dat laatste aspect heb ik het afgelopen jaar echt gemist,” aldus Scheutjens op de eigen clubwebsite.

Voor L’Ami heeft de komst van Scheutjens echter gevolgen. Het contract van de huidig keeperstrainer wordt wel verlengd, maar L’Ami zal het aankomende seizoen niet meer in zijn huidige rol actief zijn. Na dertien jaar te hebben gewerkt als keeperstrainer bij Ajax, wordt er nu dus een andere functie voor hem gezocht binnen de club.

Ook voor Bogarde gaan er dingen veranderen. De oud-Ajacied wordt toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal. Bogarde nam tijdens het uitduel met sc Heerenveen (1-3) al plaats in de dug-out naast Ten Hag en heeft blijkbaar een goede indruk achtergelaten, want de interim-assistent wordt van Jong Ajax doorgeschoven naar de hoofdmacht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >