Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pierie focust zich bij FC Twente niet per se op terugkeer naar Ajax

Het Amsterdamse avontuur werd voor Kik Pierie niet waar hij vooraf op hoopte en daarin leek ook weinig te gaan veranderen op korte termijn. FC Twente zag het aan en kwam in actie. De Tukkers huren de verdediger, die blij is met die reddingsactie.

17 juli 2020 - 09:26
pierie-12003
Pierie gaat zijn geluk beproeven bij FC Twente. © Ajax Images

Reddingsactie klinkt natuurlijk wel een beetje overdreven, maar als we af moeten gaan op de woorden van Pierie in Tubantia, dan had hij het moeilijk in de hoofdstad. Hij kwam voor vijf miljoen euro van sc Heerenveen met 62 eredivisiewedstrijden op zak, maar speelde zijn wedstrijden in het wit-rood-wit bij Jong Ajax. Een debuut in het eerste kwam er niet. En dat was moeilijk.

Dat Pierie het lastig vond om aan te haken bij het hoge niveau was tijdens de voorbereiding van vorig seizoen al te zien in Bramberg am Wildkogel. Daar waar jongelingen als Sergiño Dest moeiteloos meegingen in het hoge niveau, daar zag je dat Pierie heel hard moest werken om het allemaal te kunnen bijbenen.

De nog altijd pas negentienjarige verdediger was daarom veroordeeld tot wennen aan Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. En ook daar kon hij Erik ten Hag niet laten zien wat hij waard was. Sterker nog: hij oogde meerdere keren tamelijk ongelukkig in zijn acties en dat deed zijn zelfvertrouwen ongetwijfeld weinig goeds.

“Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het wel eens lastig vond om opeens een niveau lager te spelen,” aldus Pierie, die zich in Enschede weer mag laten zien in de eredivisie. “Daar ben ik blij mee. FC Twente was enthousiast over mij en ik op mijn beurt over Twente.”

Je zou zeggen dat Pierie in de Grolsch Veste wil laten zien wat hij waard is, om zo een terugkeer naar Amsterdam te bewerkstelligen. Toch lijkt dat niet zijn voornaamste doel. “Of het de bedoeling is dat ik na de huurperiode terugkeer naar Ajax? Ik heb nog een contract tot en met 2024, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Ik ben veel te blij met FC Twente.” 

Het zijn verstandige teksten. Eerst jezelf terugvinden en dan komt eventueel de rest vanzelf. Ondanks zijn leeftijd kun je Pierie al redelijk ervaren noemen. “Ik moet nog 20 worden en heb toch al bijna honderd wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld.” Bij FC Twente komen daar ongetwijfeld nog veel duels bij en dan moet daarna maar bekeken worden welke stappen de in Amerika geboren voetballer heeft gemaakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >