Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Paar kleine wijzigingen in definitief speelschema Ajax

Er was een concept. En nu is er een definitief speelschema. De programmering van wedstrijden voor seizoen 2020/2021 in de eredivisie is definitief, maar nog niet geheel compleet. Voorlopig kunnen we echter vooruit, want we weten nu waar we tot begin februari aan toe zijn.

24 juli 2020 - 16:06
vanconcept21naardefcar
Ajax speelde vorige keer de sterren van de hemel tegen FC Utrecht. © Pro Shots

Het conceptschema werd eerder deze week geopenbaard en vervolgens konden clubs, gemeentes en andere instanties nog wijzen op wat struikelblokken, maar veel is en blijft gelijk aan de eerste opzet. Dit geldt voor Ajax net zo goed, al zijn er een paar kleine wijzigingen. Sparta-uit blijft de opener.

Wel zijn de wedstrijden tegen FC Utrecht, dus zowel thuis als uit, alsnog verschoven naar het onpopulaire lunchmoment van 12.15 uur. Je vraagt je af waarom 'risicoduels' vrijwel ieder concept op een later moment worden ingepland om daarna toch weer te worden teruggezet, maar goed.

Ajax trapt dus zowel 8 november 2020 in Utrecht als 7 februari 2021 thuis om 12.15 uur af tegen de ploeg uit de Domstad. Een andere wijziging die we hebben gespot betreft de ontmoeting tussen Ajax en RKC Waalwijk. Die is van de zaterdag verschoven naar de zondag. Nieuwe aftraptijd: zondag 20 september om 16.45 uur.

Als je de digitale agenda met wedstrijden van Ajax al hebt geïnstalleerd, hoef je precies niets te doen. Zulke verschuivingen worden netjes bijgehouden, ingeklopt en ingeladen. Je hoeft slechts je agenda te openen en het is voor elkaar.

Dit alles gebeurt dankzij @KijkMeAan, die eerder ook al het oefenpotje tussen Red Bull Salzburg en Ajax al heeft toegevoegd. Kijk maar, ergens eind augustus. De Europese wedstrijden en de bekerpotjes komen te zijner tijd ook als vanzelf in de lijst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >