Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres ziet shirt van terugkerende Robben als dierbaarste bezit

David Neres won in zijn carrière als profvoetballer al enkele mooie prijzen, maar ziet het shirt van toekomstig mede-eredivisionist Arjen Robben als zijn dierbaarste bezit. De Braziliaan is helemaal weg van de 36-jarige vleugelaanvaller en zegt zelfs ‘van hem te houden’.

06 juli 2020 - 09:49

Het nieuws over de comeback van Robben kwam bij menig voetballiefhebber binnen als een aangename verrassing. Bij Neres zorgde de aankondiging in ieder geval voor een brede glimlach op zijn gezicht. “Hij was altijd een van mijn idolen,” zo vertelt de aanvaller in gesprek met Touzani TV.

Dat Neres idolaat is van Robben blijkt ook uit het feit dat hij het Oranjeshirt van de ex-international als dierbaarste bezit beschouwt. De Braziliaan had gemakkelijk kunnen kiezen voor het landskampioenschap met Ajax of zijn eerste prijs met de nationale ploeg, maar kiest toch voor het tricot van Robben.

“Waarom Robben? Omdat ik van hem hou! We spelen op dezelfde positie, dus ik probeer altijd wat video’s van hem te bekijken en dingen hetzelfde te doen. Dat ik zijn shirt heb, is erg speciaal voor mij.”

Aan dat shirt zit sowieso wel een goed verhaal. Neres moest namelijk een hulplijn inzetten om aan het tenue van Robben te komen. De aanvaller schakelde de assistentie van toenmalig teamgenoot Davy Klaassen in. “Hij ging naar het nationale team en ik dacht bij mezelf: waarom niet? Laat ik het proberen. En ik vroeg hem of hij een shirt voor me kon regelen.”

Klaassen antwoordde vervolgens heel simpel en droogjes met ‘oké’. Niet heel overtuigend, zo vond Neres. De Braziliaan had eigenlijk niet meer op het shirt gerekend, totdat Klaassen opeens kwam aanzetten met een gesigneerd tenue van Robben. “Het was te gek! Het shirt ligt nu bij mijn moeder in Brazilië. Zij zorgt er goed voor.”

Wellicht lukt het Neres ook om komend seizoen een shirtje van Robben te bemachtigen. De twee vleugelaanvallers stonden in de Champions League al eens tegenover elkaar en kruisen aankomend seizoen wederom de degens. Deze keer op de Nederlandse voetbalvelden, waar Robben werkt aan een comeback bij FC Groningen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >